top of page
  • תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

לחם כפרי בלישה ידנית

עודכן: 3 באפר׳ 2021

בסדנת אפייה זה המתכון מספר 1 שלי, אין סודות ולא שומר כלום בבטן, קבלו אותו במלואו.

מתכון סופר קל להכנה וסופר פשוט.

בסדנה אני מרחיב קצת יותר על הטכניקות מראה איך אפשר לעצב בקלות את הבצק.


לחם כפרי בלישה ידנית
מתוך סדנת הלחם - לחם כפרי בלישה ידנית

כלים:

- קערה גדולה

- מגבת

- משקל

- קלף אופים

חומרים:

  • קמח לבן ללחם400 גר'

  • קמח מלא 100 גר'

  • מלח 10 גר'

  • שמרים יבשים 4 גר'

  • מים 360 מל'



אופן הכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היטב כ 2 3 דקות

2. מורידים את הבצק שערבבתם למשטח מקומח קלות וחותכים אותו בעזרת סכין לחתיכות של 2 סמ' את החתיכות זורקים חזרה לקערה אחת על השנייה

3. מכסים במגבת לחה וממתינים כ 20 ד'

4. מורידים את בצק למשטח ויוצרים כדור גדול

5. חוזרים על סעיף 2 ו 3 עוד פעם אחת.

6. מחזירים לקערה משומנת קלות מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 8-48 שעות.

7. מוציאים מהמקרר ,מחלקים ל 2 חלקים שווים ,כל חלק מעצבים לכדור ונותנים לו לנוח כ 20 ד'

8. מעצבים כל כדור לצורה של כיכר לחם מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, כיכר אחת על מגש האפייה מכסים בקערת נירוסטה ,מפיחים כשעתיים ואת שנייה להשאיר על נייר אפייה בצד ולכסות במגבת.

9. מחממים תנור ל 250 מעלות

10. מרימים את קערת הנירוסטה, חורצים את הלחם ומחזירים את הקערה

11. מכניסים את הלחם עם הקערה ההפוכה עליו לתנור אופים כ 15 ד' מורידים את הטמפרטורה ל 180 מוציאים את הקערה ואופים עוד 15 ד'

12. חוזרים על הפעולה עם הבצק השני.

13. מצננים על רשת ו....מוכן! 😊


אם ממש הצלחתם ככה יראה בסוף הלחם

bottom of page