פסטו פיסטוק ובזיליקם
- Oran Kamelgarn
- 9 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות
פסטו פיסטוק ובזיליקום - מתכון
פסטו פיסטוק ובזיליקום הוא טוויסט מרענן על הפסטו הקלאסי. הוא מתאים למגוון רחב של מנות, החל מפסטה ועד כריכים אבל הכי הכי טוב למרוח אותו על לחם מחמצת חם שהוא כולו שלכם.

כמות: צנצנת גדולה (כ-500 גרם)
מרכיבים:
100 גרם פיסטוקים קלופים ולא קלויים
100 גרם גבינת גרנה פדאנו מגורדת
10 גרם אנשובי משומר בשמן זית (אופציונלי)
4 שיני שום
1/2 כפית מלח
250 מ"ל שמן זית איכותי
100 גרם עלי בזיליקום טריים
הוראות הכנה:
במעבד מזון, טוחנים את הפיסטוקים, השום, האנשובי(אם בחרתם להשתמש) והמלח עד לקבלת מרקם גס.
מוסיפים את הגרנה פדאנו וממשיכים לטחון בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את שמן הזית בהדרגה, תוך כדי טחינה, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
מוסיפים את עלי הבזיליקום וממשיכים לטחון בפולסים קצרים, רק עד שהם קצוצים דק ומתערבבים בפסטו.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
טיפ: מומלץ להשתמש בשמן זית כתית מעולה (Extra Virgin) איכותי. שמן זית איכותי מעניק לפסטו טעם עשיר וארומטי, ומשפר את המרקם שלו.
למה שמן זית איכותי חשוב?
שמן זית איכותי הוא מרכיב קריטי בפסטו פיסטוק ובזיליקום. הוא לא רק מעניק טעם עשיר וייחודי, אלא גם משפיע על מרקם הפסטו ועל חיי המדף שלו. שמן זית כתית מעולה עשיר בנוגדי חמצון, התורמים לבריאות ומונעים את חמצון הפסטו.
שימושים לפסטו פיסטוק ובזיליקום:
פסטה: ערבבו את הפסטו עם פסטה טרייה או יבשה.
כריכים: מרחו את הפסטו על כריכים עם גבינה, ירקות או בשר.
מטבל: הגישו את הפסטו כמטבל עם לחם טרי או קרקרים.
פיצה: שמשו כבסיס לפיצה ביתית.
Comments