• Oran Kamelgarn

לחמניות חלב עם שוקולד

מתכון מנצח ללחמניות חלב מתוקות שמשובצות בשוקולד מריר, מיותר לציין שילדים מפרקים לזה את הצורה. אז לא - זה לא המתכון הכי בריא שלי אך הוא מנחם, טעים רצח ותמיד אפשר לעשות כמות מוגזמת של זה ולחלק לשכנים.




כלים:


- מיקסר עם וו גיטרה

- מברשת למריחת הביצה

- קלף אופים או סכין

- משקל


מרכיבים:


  • קמח לבן רב תכליתי של שטיבל 500 גר'

  • חלב 230 גר'

  • ביצים 50

  • שמרים יבשים 10 גר'

  • מלח 8 גר'

  • סוכר 50 גר'

  • חמאה 50 גר'

  • שוקולד צ'יפס מריר 100 גר'

אופן הכנה:


  1. שמים את כל המרכיבים מלבד המלח, הסוכר, החמאה והשוקולד בקערה של מיקסר עם וו גיטרה מערבלים כ 2 דקות על מהירות איטית אח"כ מעבירים למהירות הכי מהירה ומערבלים כ 2 דקות נוספות (זה קצת קשוח למיקסרים עם וו גיטרה ואני לא לוקח שום אחריות על המיקסר שלכם אבל לי זה עובד מצויין)

  2. מוסיפים את המלח, הסוכר והחמאה ומערבלים עוד דקה שתיים עד שהכל נטמע בבצק ומתקבל בצק חלק ויפה

  3. מוסיפים את השוקולד ומערבלים עוד דקה על מהירות בינונית

  4. מוציאים את וו הגיטרה מכסים את הקערה ונותנים לבצק להכפיל את נפחו (סביב השעה וחצי בטמפרטורת החדר)

  5. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 50 גר' ושמים על מגש מרופד בנייר אפייה במרווחים של לפחות 4 ס"מ בין כל כדור. שמים בתנור ומדליקים בו את האור בלבד בלי לגעת בטמפרטורה. נותנים ללחמניות להכפיל את נפחן - כשעה נוספת +/-

  6. מוציאים מהתנור ומברישים בביצה וחורצים עם מספרים עו עם סכין.

  7. מכונים את התנור ל 170 מעלות כאשר התנור בטמפרטורה מכניסים את הלחמניות ואופים עד שמשחימות, בין 10 ל - 12 דקות.

  8. לא מתאפקים וטורפים הכל