top of page
תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

קיש

עודכן: 18 בנוב׳

אני מאוד אוהב לעשות קישים, הם מאוד קלים להכנה, פשוטים ותמיד יוצאים טעימים.

לוקחים 2 ביצים, מערבבים עם שמנת מתוקה ודוחפים את מה שיש במקרר.

הדבר הכי 'קשה' בקיש זה הבצק וגם לזה יש לי פתרון (ראה נ.ב)

המתכון שאני עשיתי הוא שילוב של סלמון ,אפונה ופטריות אך אפשר באמת לשים כמעט הכל בקיש, רק לשים לב שהמוצר לא אוגר יותר מדי מים בתוכו ואם כן לטגן לפני - לדוגמה: אשכולית, סתם נו, קישוא, עגבנייה וכו.

קיש סלמון אפונה ופטריות

מרכיבים
בצק

125 גר' חמאה

250 גר' קמח

1 חלמון ביצה

1-2 כפות מים

קורט מלח

למילוי

2 ביצים

250 מל' שמנת מתוקה

מלח

פלפל

500 גר' פילה דג סלמון מנוקה מאדרות

200 גר' פטריות

400 גר' אפונה קפואה

הכנה

- להכין את הבצק לפחות שעתיים מראש

- מערבבים את החמאה הקמח והמלח עד שנוצר מרקם חולי

- מוסיפים את החלמון ואת המים ולשים עד שנוצר בצק

- עושים עיגול ומעבירים למקרר לשעה

- מוציאים מהמקרר ומרדדים לעיגול קצת יותר גדול מהתבנית

- מצמידים את הבצק לתבנית ומחוררים עם מזלג

- אופים בחום של 200 מעלות עד שהבצק מתחיל להזהיב

- בקערה מערבבים את הביצים, השמנת המתוקה ,המלח והפלפל

- מוסיפים את המרכיבים המוצקים

- אופים כ 20 דקות בחום של 180 מעלות

- מוציאים ומפזרים גבינה מגוררת מלמעלה (צאדר, גרוייר, או כל גבינה קשה אחרת שנמסה בקלות)

- אופים 20 דקות נוספות

בתיאבון!

נ.ב

משקל בצק שמספיק לקיש אחד הוא 300 - 400 גר, תלוי כמה עבה אתם אוהבים את הבצק. אני ממליץ לעשות את המתכון של הבצק כפול 4, להשתמש בכמות לקיש אחד ואז לחלק את היתר לכדורים שווים, לעטוף בנילון נצמד ולהכניס לפריזר.

במידה ורוצים לעשות קיש נוסף, להוציא לילה לפני ההכנה והבצק מוכן לרידוד.

0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Komentáře


bottom of page