top of page
תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

שומר (חלת) שבת

עודכן: 18 בנוב׳



אני לא ממש יוכל לומר על עצמי שאני שומר מסורת. אני עושה חגים ושבתות בעירבון מוגבל, אוכל חזיר ויוצא עם גויות. כל דת לדעתי היתה דרך קדמונית לשליטה באנשים או לפחות הוסבה לצורך זה: אלוהים יעשה לך א' אם לא תעשה ב'. אבל זה לא משנה את העובדה שיש לי שורשים יהודים, ויהדות היא אכן דת אבל היא גם מורשת והיסטוריה. וחוץ מזה חברה שלי הנוכחית מתגיירת כרגע (אל תשאלו אותי למה) וכל יום שבת אנחנו עושים שבת עם סברי מרנן כל זה... מאז כמה שבתות החלטתי לשפר את כישורי החלה שלי, יצאתי ממתכון בסיסי של חלה והוספתי בו כמה שיפורים, אני עדיין לא הגעתי לנוסחה מנצחת אבל אתן לכם נוסחה שיוצרת תוצאה לא רעה.

חלת שבת מתכון לחלה אחת מרכיבים - 500 גר קמח לבן - 10 גר מלח - 70 גר סוכר - 20 גר שמרים טריים - ביצה - 275 מל' מים חמימים הכנה - לשים את כל המרכיבים בקערה גדולה וללוש ביד כ 10 דקות. לא להוסיף קמח! (זה הולך להיות דביק ורטוב ולא, זה לא נורא תמשיכו ללוש יא עצלנים) - אחרי 10 דקות בערך זה יהיה עדיין דביק אבל הבצק יתחיל פחות להדבק לדפנות. בשלב זה לעשות מהבצק עיגול ולהעביר לקערה מפלסטיק משומנת בדופנותיה, לכסות במגבת לחה ולהתפיח כשעה. - אחרי שעה להוציא את הבצק שתפח, לקפל אותו לעצמו ולעשות שוב עיגול. להתפיח לשעה נוספת. - להוציא את הבצק ולחתוך אותו ל 3 חלקים. כל חלק לעצב לצורה של אליפסה קטנה ומאורכת, 10 סמ על 3 סמ. - לחסות את שלושת החלקים במגבת לחה ולחכות כ 15 דקות נוספות - לעשות מכל חלק נחש באורך של 20 סמ ואח"כ לעשות צמה משלושת החלקים. - אחרי שעושים את צמה להעביר אותה למגש אפייה מרופד בנייר אפייה ולמרוח אותה בביצה. - להתפיח כעוד שעה וחצי - למרוח בביצה פעם נוספת ולאפות בחום של 200 מעלות כ 20 דקות.

שבת שלום!

0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page