אחרי שחזרתי מקנדה עמוס במייפל (כי ברור שאם כבר קונים מייפל, אז בכמויות שמשתוות לכמות השלג שם), התחלתי לתקוע אותו בכל מני דברים, לפעמים יותר קשורים לפעמים פחות (בקר מבושל במייפל...).אבל היתה לי הברקה להכניס אותו לריבת תותים. השילוב בין התותים הישראליים הרעננים לבין המייפל הקנדי הנדיב יצר ריבת תותים שאף אחד לא הצליח להפסיק לטעום בסדנת הלחם שלי!

המתכון המסודר (כמו שאני אוהב):
רכיבים:
1 ק"ג תותים טריים (שטופים וחתוכים)
½ כוס סירופ מייפל (אם הגעתם מקנדה, כנראה יש לכם כמה ליטרים בזה...)
½ כוס סוכר חום
כף מיץ לימון סחוט טרי
הכנה:
מנקים ומוציאים את העוקצץ לתותים
מניחים בסיר את התותים, המייפל, הסוכר החום ומיץ הלימון.
מבשלים על אש בינונית ומערבבים מדי פעם, כדי שהסוכר לא יידבק לתחתית הסיר.
כשהתותים מתרככים והתערובת מתחילה להסמיך (אחרי 20–30 דקות בערך), מנמיכים את האש ומבשלים עוד מספר דקות להגעה לסמיכות הרצויה.
מורידים מהאש, מעבירים לצנצנות מעוקרות ומצננים לטמפרטורת החדר.
שומרים במקרר – בהנחה שלא תחסלו הכול עוד לפני שתספיקו לסגור את הצנצנת!
אזהרה: ברגע שתפתחו את הצנצנת, יש סיכוי רב שתחוסל במהירות אז תכינו כבר כמות כפולה!
Comentarios