מכירים את זה שאפיתם (או קינתם) לחם אחד יותר מדיי, שכחתם אותו באיזו פינה ואחרי כמה ימים הוא עוד אכיל אבל קצת יבש.
אין מצב שתוכלו אותו עכשיו כי הוא כאמור יבש ותכלס יש לכם אחד טרי יותר במזווה.
יש מלא רעיונות ללחם ישן - אפשר לעשות ממנו קרוסטיני, קרוטונים, פירורי לחם, להוסיף לקציצות, להסמיך מרק ועוד...
אבל הנה רעיון שיגרום לכם לשכוח את הלחם הזה בכוונה.
קוראים לזה קיש בלחם.
יום אחד קצת הגזמתי עם הלחמים שהבאתי מהמאפייה, חלק הקפאנו (אל תספרו לאף אחד שאני מקפיא לחם, טוב??) חלק אכלנו אבל נשארה לנו כיכר לחם עגולה של לחם מחמצת עם זיתים מעולה!
כמובן שתקעתי אותה באיזה ארון ושכחתי ממנה לכמה ימים.
אחרי שלושה ימים שפתחתי את אותו ארון ידעתי כבר מה אני הולך לעשות:
מרכיבים:
לחם עגול וגדול יחסית
לרוייאל
200 מל' שמנת מתוקה
2 ביצים
אגוז מוסקט
פלפל שחור גרוס
מלח
למילית
200 גר' קישואים מטוגנים קלות
100 גר' פלפלים אדומים קלויים
200 גר' חצילים קלויים קלות
200 גר' גבינת קשקבל
הוראות הכנה:
טובלים את כל הלחם במים לשנייה
חותכים את הלחם בחלקו העליון ומורידים את המכסה
מוציאים את כל התוכן של הלחם - עוצרים ס"מ לפני הקשה מכל הכיוונים
ממלאים את הלחם במילית אבל שומרים כרבע מהכמות
שופכים את הרוייאל פנימה
אופים בטורבו ב 170 מעלות כ 35 ד'
מוציאים את הקישלחם ומניחים מלעלה את יתר המילית.
בתיאבון
הערות
אפשר כמובן לעשות את הקיש עם איזו מלית שאתם רוצים. לי היו קצת ירקות עייפים במקרר אז הכל התחבר לי טוב אבל כמו בקיש טוב, תתפרעו אבל תעשו משהו טעים, סבבה?
גם עם הרואייל אפשר לשחק, אבל תכלס אין על הקלאסי.
הארות
אני מת כתוב על מעללי ב- R2M בשנתיים האחרונות, על איך אני גם הייתי מרצה ב"בישולים" ועכשיו ב"דנון" ובכלל על איך בארץ ולמה (עדיין) טוב לי פה. אבל מפני שאני כותב פוסט פעם במליון שנה זה מתעכב.
אשתדל לכתוב יותר ;-)
אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!
למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!
Comentários