top of page
תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

צ'יפוטל'ה - פלפל חריף מעושן

עודכן: 18 בנוב׳

בפעם הראשונה שטעמתי את זה היה במסעדה של אבא שלי בספרד. השף עמרי שחר עשה מנה של צלעות חזיר מבושלות ברוטב עגבניות וציפוטל'ה. זה היה כל כך טוב שזה מייד נחקקה בזיכרוני כל התמונה: אני יושב על הטרסה במסעדה ביום שטוף שמש בדרום ספרד אוכל את המנה האדירה הזאת. כל פעם שאני מכין אותה מחדש, הריח מזכיר לי את היום והסיטואציה הזאת.

ציפוטל

זה בעצם צ'ילי חלפניו מעושן משומר בקופסה עם רוטב עגבניות.בקשר למתכון אולי זה לא המתכון המקורי, ואולי לא הייתם אף בפעם במסעדה, אבל אני בטוח שהאורחים שלכם יזכרו את המנה הזאת לעד. מרכיבים (צריך סיר גדול מאוד) ל 4 - 5 אנשים 3 קג' צלעות חזיר Baby back ribs חצי כוס קטשופ 500 גר' עגבניות בקופסה (לא רכז!) שליש כוס דבש 2 בצלים קצוצים 2 - 5 פלפלי ציפוטל'ה קצוצים דק (תלוי כמה חריף אתם אוהבים) 2 כפות רוטב ויצ'יסטר 2 כפות חרדל דיזון 2 כפות חומץ לבן 4 שיני שום קצוצות מלח ופלפל מים אופן הכנה - צולים את הצלעות בסיר הגדול עם קצת שמן רק כדי שישחימו יפה - מוציאים את הצלעות - שמים את כל יתר המרכיבים חוץ מהמים ומערבבים טוב טוב - מוסיפים את הצלעות ומכסים במים - מבשלים כשעתיים על אש נמוכה מאוד עם מכסה פתוח - מוציאים את הצלעות בעדינות שלא יתפרקו וממשיכים לצמצם את הנוזלים עד שנוצר טקסטורה של רוטב דליל - מגישים את הצלעות עם רוטב מעל ביד עם צ'יפס או פירה בתיאבון

0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page