אתם מכירים את זה שאתם פוגשים חבר וותיק שלא התראתם המון זמן ויש כל כך הרבה דברים שצריך לעדכן אותו ואז מרוב דברים אתם לא ממש יודעים איפה להתחיל ושוכחים את כל מה שקרה? אז הרבה זמן לא כתבתי ויש הרבה מה לעדכן, למזלכם לא שכחתי כלום ואעשה זאת עכשיו וגם בפוסטים הבאים. בגדול קצת איבדתי גישה לאתר כי הוא היה בסוג של ניוד, אבל עכשיו הוא חזר אלי וכך גם המוזה. התחלתי לעבוד בדנון (בית ספר למקצועות הקולינריה) בתור המרכז של מגמת האפייה שם, פוסטים מיוחדים על זה בהמשך. ויש עוד כמה דברים אבל לא הולך לגלות עדיין. (מה תעשו?) אבל הדבר הכי רלוונטי לפוסט הוא החלון של המטבח שלי, תכל'ס אין בו שום דבר חדש אבל מסתבר שהוא פונה לכיוון דרום וזה הכיוון עם הכי הרבה שמש. אז עשיתי מעשה - שתלתי בזיליקום בכד קטן, לא צמח שמקבלים במשתלה אלא זרעים שחבר הביא לי. שתלתי אותם לפני כחודשיים. עוד בסוף הדבר הזה שנאחנו קוראים לו חורף ועכשיו אחרי צמיחה איטית בהתחלה ומאוד מהירה לאחרונה, יש לי כל כך הרבה בזיליקום שגם אחרי שעשיתי לו קציר, בציר וגיזום יש מספיק בזיליקום בשביל מפעל לפסטו. טוב, קצת הגזמתי... אבל אחרי שהורדתי ממנו לצנצנת מלאה לפסטו הוא עדיין נראה ככה: נכון גדול? בקיצור עוברים לפסטו: לא סתם פסטו -
פסטו טבעוני
מרכיבים
100 גר בזיליקום טרי מהגינה של אורן או כל בזיליקום אחר לסחוט מיץ מ- 1 לימון 200 גר' קשיו 2 שיני שום (או יותר, אבל לא פחות!) 50 גר' שמן זית
הוראות הכנה
1. זורקים את הכל במג'ימיקס קוצצים בערך כ 2 ד' עד שהתערובת מקבלת סמיכות יפה, אם קשה מדיי להוסיף עוד שמן זית, אם רך מדיי להוסיף עוד קשיו. 2. מעבירים לצנצנת (עדיף מעוקרת). 3. אפשר ואף רצוי להשתמש בזה לפסטות, לחם, תבשילים, ואפילו לאכול עם כפית סתם כי זה ממש טעייים!
הערות:
- כל אחד והמרקם שהוא אוהב, אבל כדי לא לשחק יותר מדיי עם קשיו / שמן זית כי טעמים אחרים יאבדו.
הארות:
- כדי להוציא עוד זרעי בזיליקום כל שיש לעשות זה לתת לצמח להוציא את הפרחים ואז לגזום אותם. בפרחים הבוגרים יהיו זרעים והגזימה תעזור לשתיל לגדול עוד יותר.
אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!
למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!
Comments