לא יודע מה זה אבל תמיד הסתבכתי עם ג'לטין. מוזר זה כזה פשוט ברגע שמבינים איך לעבוד עם זה אבל עד עכשיו כל דבר שעשיתי איתו פשוט לא יצא לי... אבל זהו, הפעם הבנתי את הטריק לתמיד! וג'לטין הופך למוצר שאשתמש בו בעתיד בטוח. פנקוטה וניל עם תותים
מרכיבים
300 מל' שמנת מתוקה 15 גר' סוכר חצי מקל וניל 2 דפי גלטין 5 תותים יפים
אופן הכנה
מספיגים את דפי הג'לטין במים קרים ל 10 דקות (2-3 כפות לא יותר!) מחממים את השמנת המתוקה והוניל, מורידים מהאש ל 5 דקות ברגע שרותח. מחזירים חזרה לאש עם הסוכר ומערבבים עד שנמס. מורידים מהאש ונותנים לנוזל להתקרר קצת. סוחטים את דפי הג'לטין ומעבירים לנוזל החם, מערבבים עד הם נמסים לגמרי ונתמעים בנוזל. מצננים את הנוזל במקרר ל 30 דקות על מנת שיהיה טיפה יותר סמיך מוציאים את התערובת מהמקרר ומערבבים שוב טוב טוב עם מרית (לגרד את כל הוניל מהקרקעית) ככה שהנוזל קר וסמיך יותר והוניל לא שוקע לקרקעית מסדרים את התותים בתבנית אישית ושופכים בזהירות את הנוזל לתוך התבנית מעבירים למקרר ל 8 שעות לפחות
הערות
אפשר להשתמש בתמצית וניל במקום 3- 4 טיפות אבל זה לא יוצא אותו דבר... לא להוסיף יותר מדי סוכר, אחרת לא מרגישים את התותים והוניל.
הארות
הצלחה של ארוחה לא תלויה רק במה שאתה מכין אלא גם במי אתה מזמין. בהצלחה! ;-)
אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!
למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!
Comments