לפני שבוע אני וחברה שלי החלטנו לעבור דירה, הדירה הקודמת היתה נחמדה מאוד אומנם, אך כולה היתה חדר אחד שכולל סלון מיטה ומטבח, לא הסידור הטוב ביותר אם אתה עובד שעות של מאפייה וחברה שלך שעות של בני אדם נורמלים. בקיצור הזדמנה ההזדמנות ודירה צצה לה, דקה וחצי מהעבודה שלי, 2 חדרים, מטבח גדול וכו... מעבר הדירה התבצע ב 31 לדצמבר והסתיים קצת אחרי חצות. את ארוחת הסילבסטר עשינו יום אחרי. בתפריט מנה אחת: פילה ברוטב יין עם תפו"א, בצלים, משמשים ושזיפים בשמן זית וטימין המתכון הוא פשוט מאוד ויכול להיות ל 2 סועדים או 200 ולכן אני רושם אותו בנוסח קצת שונה: לתוספת - מחממים תנור ל 180 מעלות - חותכים תפו"א, בצלים ומעבירים לקערה יחד עם שזיפים ומשמשים, מוסיפים שמן זית, טימין טרי, מלח ופלפל. - מערבבים את הכל טוב טוב, מעבירים למגש אפייה ומכניסים לתנור לאפייה של 30 - 35 דקות. לרוטב - מרתיחים יין במחבת, מוסיפים את המיץ של הפילה מהחיתוך ומשקית הוואקום שלו. - על כל 250 סמ"ק יין מוסיפים כף של קורנפלור מעורבב עם כף של מים - מערבבים טוב טוב, ממליחים ומפלפלים לבשר - חותכים את הפילה לגודל הרצוי (200 גר מינימום כדי שהפילה לא יתייבש מבפנים) - מייבשים את החתיכות בנייר סופג ומפזרים מלח גס ופלפל. - מחממים מחבת כאשר היא לוהטת משמנים בשמן זית ומיד מניחים את הפילה. - צולים למידה הרצויה (באמת, תעשו טובה ואל תצלו יותר מדיי, פילה שעובר את דרגת המדיום יוצא יבש וחבל) אני ממליץ על מדיום רייר. מרכיבים את המנה ומגישים שנה אזרחית טובה לכולנו!
אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!
למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!
Yorumlar