כבר ארבע שנים אני מסתובב עם אותה מצלמה. אולימופוס סטילוס 700, מצלמת כיס מאוד פשוטה ונוחה. היא עוד סיפקה את הסחורה עד לא מזמן, למרות שהעדשה קצת עייפה והתגובות שלה לא מה שהיו פעם.
עד אתמול... המסך הספיק לעבוד ולכן את התמונות אני דיי לוקח על בליינד (למה? כי אין עינית! זה למה!)
אז קבלו את התנצלותי מראש על התמונות המועטות וגם הבטחה שברגע שנכנס לי כסף החודש אני קונה מצלמת SLR חצי מקצועית.
את ההיסטוריה של המתכון לפוטטוניק אני לא ממש מכיר, רק יודע שהוא יהודי אשכנזי במקור. הפוטטניק הוא סוג של שילוב בין עוגה בחושה, לחם וקציצות תפו"א.
בקשר לממרח הזיתים מקורו הוא מארץ המגף (רמז: זה לא קזחסטן) והוא יתפרסם בפוסט הקרוב.
30 מל' מים חמים
12 גר' שמרים טריים
רבע כפית דבש
250 גר' קמח
3 תפוחי אדמה מגוררים עם הקליפה
1 בצל מגורר
10 גר' מלח
1 ביצה
1 כף שמן
1.מערבבים בכוס את המים החמים, השמרים והדבש ונותנים לזה לנוח כ 15 דקות
2. בקערה גדולה מערבבים את הביצים, השמן והמלח.
3. להוסיף את תפוחי האדמה המגוררים, הבצל, הקמח והתערובת של המים והשמרים.
- הערה: מרקם התערובת זה לא ממש בצק, זה יותר כמו עוגה בחושה, לא לדאוג אם זה נוזלי.
4. לתת לתערובת לתפוח כשעה בקערה מכוסה.
5. להעביר את התערובת לכלי של עוגה בחושה.
6. להתפיח כחצי שעה נוספת
7. לאפות ב-180 מעלות כשעה, למרוח שמן מלמעלה ולאפות כ 10 דקות נוספות.
ןעכשיו, שיהיה לכם צום קל! P:
אשמח לקבל תגובות או המלצות על מצלמות SLR
Comments