"נורווגיה?! מה לי ולמקום הזה? זה לא המדינה ההיא עם מינוס עשרים מעלות? נראה לכם שאני אשרוד את זה?" כל אלו ועוד היו התגובות שלי אם שאלתם אותי לפני 5 שנים על נורווגיה. אבל וואללה כבר ארבע וחצי שנים אני כבר פה.
בהתחלה הייתי בטוח שאני נשאר רק לשנה, חתמתי עם איזה מאפיה שבסוף הסתבר שהיא בין הטובות בארץ ונשארתי שם עוד שנה וחצי אחרי ששכנעו אותי להיות האופה הראשי. למדתי המון! גם בתור אופה וגם בתור השף.
אחרי שנתיים וחצי אמרתי שמספיק ושאני רוצה להמשיך לחפש עבודה במקום אחר, ניו יורק אולי.
אבל לא! איזה בחורה אחת החליטה שהיא רוצה לפתוח מאפיה בעיירה קטנה ומקסימה ואחרי ראיון קצר איתה היא החליטה שאני אעזור לה בכל מה שקשור למאפיה.
זה לא היה קל: היו לנו רק 25 מטר מרובע כדי לבנות מאפיה, כולל אזור האפיה ואזור הקופה.
כמה אופים ואנשי מקצוע שהגיעו למקום ראו אותו ואמרו שזה בלתי אפשרי; "נפלתם על הראש, אין סיכוי שהכל יכנס!"
אבל ואללה, נכנס גם נכנס! לא סתם נכנס, הכנסנו לשם תנור לחם, מיקסר גדול, מקום לכל הקמח ויתר המרכיבים, מקררים שיכולים להכיל 200 כיכרות לחם, תנור קטן יותר לאפית קרואסונים וכאלה, שולחן להכנת סנדוויצ'ים, מדפים ללחם, קופה, מכונת קפה ענקית, מדיח כלים ועוד מלא דברים אחרים - 25 מטר מרובע, טירוף!
בפעם הראשונה בחיים שלי הרגשתי באמת במגרש הביתי שלי, כי נו - אני בניתי אותו.
המאפיה קיבלה שבחים והוכתרה כהצלחה גדולה! היום כבר עזרתי בפתיחת מאפיה גדולה יותר בקניון לא רחוק ועוד חודש עוד בית קפה במקום אחר יפתח. בקיצור הצלחה!
חוץ מההצלחה של המאפיה נורווגיה היא מקום מהמם, אומנם לא טיילתי פה מספיק אבל בכל זאת יצא לי לטייל!
עשיתי טרקים של עשרות קילומטרים, הלכתי עם אחי ואחותי 3 שעות במינוס 17 מעלות רק כדי למצוא שביקתה שאליה ניווטנו היתה קרה באותה מידה, עשיתי טיולים קצרים ברכב וברגל, יצאתי לראות את הזוהר הצפוני (אבל היה מעונן), עשיתי סנובורד וגיליתי שאני ממש גרוע בזה.
הייתי בכל הערים הגדולות בנורווגיה ועשיתי יחד עם חבר טוב שלי (שהפיק את הבלוג הזה) טיול גדול שכלל את רוב המקומות החשובים שיש לראות בנורווגיה מאוסלו ועד טרונטהיים. ואתם יודעים מה?? יש מה לראות פה, הטבע מתפוצץ לך בפרצוף לא משנה מתי אם זה בחורף או בקיץ, יש פה מלא טבע וזה גם די נורמלי בהתחשב שיש פה קצת יותר מ 5 מליון איש על שטח שגדול פי 18 ממדינת ישראל.
אבל בראש שלי יש דברים אחרים; עוד מקומות לראות, אנשים לפגוש ומעל הכל חזרה לארץ! כן, כן שמעתם נכון - אני עוזב את ההצלחה המטורפת הזו ואת הנוחות הבלתי נסבלת של נורווגיה כדי לחזור ארצה. אומנם אני עוד עובר בצרפת לעבודה קצרה ואולי בעוד כמה מקומות לספק שירותי יעוץ.
10 שנים אני כבר בחו"ל ודי נמאס לי להרגיש אאוטסיידר, אני יודע שבארץ קשה, ואין סיכוי שאני ארוויח את אותה משכורת ואחיה באותם תנאים אבל אדם חכם אמר לי שרמת חיים זה משהו אחד ואיכות חיים זה משהו אחר.
אז אני בא! לא סתם בא, אני בא לפתוח מאפיה באיכות שלא קיימת הרבה בארץ. אולי לא על ההתחלה אבל אני מתחייב חוץ מעדכוני המתכונים הלא כל כך קבועים שלי לעדכן אותכם במקום ובזמן ומי יודע אולי אפילו להזמין את כולם לאיזה הרמת כוסית.
אהבתם את הפוסט? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!
למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!
Comentários