top of page

מתכון מזדמן

תמונת הסופר/ת: Oran KamelgarnOran Kamelgarn

עודכן: 18 בנוב׳ 2024

קראתי כתבה ב Ynet על פסטות ועשה לי חשק. אלתרתי מתכון ויצא ממש טעים. הייתי חייב לשתף אותכם:פאנה חצילים, יוגורט, טחינה ,בצל ירוק וזיתים שחורים.

מרכיבים: - 300 גר פאנה - חציל גדול קלוי (או אפוי בתנור) - 200 גר יוגורט - חצי לימון סחוט - כף טחינה גולמית - מלח (הרבה יחסית בגלל שחציל אוהב מלח) פלפל - קורט קינמון - חצי כוס זיתים שחורים מגולענים - 3 בצלים ירוקים חתוכים דק הכנה: - מבשלים את הפאנה כ 6 דקות עד שהוא מבושל חצי (קצת קשה מבפנים) מסננים מעבירים למים קרים ומסננים שוב - אופים או קולים על אש פתוחה את החציל, ומוציאים את הבשר שלו - בסיר על אש בינונית שמים את היוגורט, מיץ הלימון והחציל - מוסיפים את התחינה המלח, הפלפל והקינמון - מוסיפים את הפאנה וממשיכים בבישול לעוד איזה 2 דק עד שהפסטה מתחממת שוב - מסירים מהאש - מוסיפים את הזיתים השחורים - מגישים ומפזרים את הבצל הירוק מעל

 
 
 

Comments


bottom of page