קראתי כתבה ב Ynet על פסטות ועשה לי חשק. אלתרתי מתכון ויצא ממש טעים. הייתי חייב לשתף אותכם:פאנה חצילים, יוגורט, טחינה ,בצל ירוק וזיתים שחורים.
מרכיבים:
- 300 גר פאנה
- חציל גדול קלוי (או אפוי בתנור)
- 200 גר יוגורט
- חצי לימון סחוט
- כף טחינה גולמית
- מלח (הרבה יחסית בגלל שחציל אוהב מלח) פלפל
- קורט קינמון
- חצי כוס זיתים שחורים מגולענים
- 3 בצלים ירוקים חתוכים דק
הכנה:
- מבשלים את הפאנה כ 6 דקות עד שהוא מבושל חצי (קצת קשה מבפנים) מסננים מעבירים למים קרים ומסננים שוב
- אופים או קולים על אש פתוחה את החציל, ומוציאים את הבשר שלו
- בסיר על אש בינונית שמים את היוגורט, מיץ הלימון והחציל
- מוסיפים את התחינה המלח, הפלפל והקינמון
- מוסיפים את הפאנה וממשיכים בבישול לעוד איזה 2 דק עד שהפסטה מתחממת שוב
- מסירים מהאש
- מוסיפים את הזיתים השחורים
- מגישים ומפזרים את הבצל הירוק מעל
Comments