למאפינס יש מאפיין אחד שהוא היתרון העיקרי וגם החיסרון העיקרי. זה טעים!
אין מצב שחמש דקות אחרי שעושים מאפינס ישאר יותר מחצי, לא משנה כמה עושים וכמה אנשים יש בבית באותו זמן נתון. זה מוזר, אי אפשר להסביר את זה אבל זה פשוט ככה.
הדבר הגאוני במאפין שכמו שפשוט להכין אותם ככה פשוט לאכול אותם: כל מה שצריך זה לתת ביס.
אז ללא התפלספויות נוספות
.
4 ביצים
250 גר' סוכר
250 גר' קמח
50 גר' אבקת קקאו
5 גר' אבקת אפייה
30 מל' קוניאק או ברנדי
90 גר' חמאה
125 גר' שוקולד
- לחמם תנור ל 170 מעלות
- במיקסר לערבב במהירות גבוהה את הביצים והסוכר ל 2 - 3 דקות. הנוזל אמור להלבין ולעלות בנפחו
- להוריד את המיקסר למהירות נמוכה ולהוסיף בהדרגה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה
- להמיס את השוקולד והחמאה , לערבב עד שהם מתאחדים בהרמוניה ולהוסיף לתערובת המאפינס בהדרגה.
- להוסיף את הקוניאק בהדרגה - לקחת שלוקים מהקוניאק בהדרגה
- לסדר ניירות למאפינס בתוך תבנית המאפינס.
- ליצוק את התערובת לתוך כל נייר עד שנשאר 2 מ"מ מהקצה
- לאפות כ- 15 עד 20 דקות
את המתכון לוקח לעשות 30 דקות כולל זמן האפייה וחצי מהזמן לגמור את כל המאפינס.
ולמי שלא הבין עדיין למה מאפינס טעימים מלאים בחמאה ושוקולד זה חיסרון. שימשיך לאכול...
Comments