בצק נוצר משילוב של נוזלים ושל קמח, אפשר להכניס כמעט כל נוזל עם קמח כדי ליצור בצק אפילו נוזל כלים! למרות שאני לא ממש בטוח שזה בריא או שיש מישהו מספיק דביל בשביל לאכול דבר כזה.
בכל מקרה הפעם לא עשיתי לחם עם נוזל כלים אז אפשר להמשיך לקרוא.
מאוד עניין אותי לשלב עגבנייה בבצק, כלומר בלי מים בכלל בתור נוזלים. מה שהכי חששתי ממנו היה החומציות של העגבנייה, היא גבוהה יחסית ויכולה לפגוע ברשת הגלוטן שנוצר בבצק. חשבתי.
טעיתי, יצא לי יופי של בצק ועשיתי איתו 3 וריאציות שונות של מאפים.
בצק למאפה עגבניותמרכיבים
- 1000 גר' קמח
- 500 גר' עגבניות מרוסקות
- 100 גר' רכז עגבניות
- 100 גר' שמן זית
- 20 גר' מלח
- 2 גר' פלפל גרוס
- 10 גר' אבקת אפייה
הכנה
- מערבבים את כל החומרים ולשים בערך 5 דקות, בערך 50% מלישה רגילה.
- עושים מלבן מהבצק ומשאירים לחצי שעה לנוח
- מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ וחוצים אותו ל 2
- על החצי הראשון מורחים תערובת של 100 מל' שמן זית, 50 גר' רסק עגבניות, 200 גר' גבינה מגוררת, 75 גר' בזיליקום טרי או קפוא קצוץ.
- מגלגלים לגליל וחוצים עם סכין
- על החצי השני מורחים שמן זית ואח"כ מקפלים כמו מעטפה יוצא משהו כמו 20 ס"מ על 60 ס"מ
- מקפלים אותו שלוש פעמים ונותנים לו לנוח 5 דקות.
- מרדדים אותו שוב ל 20 על 60 ומקפלים שוב ל 3. הפעם נותנים לו לנוח כ 20 דקות. מסכן. הקיפולים מעייפים אותו.
- מרדדים לריבוע של 40 על 40 בערך
- חותכים את הקצוות ואז חותכים לריבועים או לרצועות
- את הרצועות מגלגלים ומניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפיה
- את הריבועים פשוט מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפיה.
- מורחים בביצה
- עיגולים אופים על 180 מעלות ל 25 דקות
- ריבועים ורצועות על 180 מעלות ל 20 דקות
- מחומשים ומשושים עוד לא ניסיתי.
וזה אפילו יותר טעים ממה שזה נראה...
Comments