לזניה, מליה כל כך תמימה, אך רק לכאורה! לזניה זהו מאכל מושחת, סקסי ובעיקר מהסוג שאי אפשר להפסיק לאכול אותו.
כמו לכל מתכון קלאסי, ישנם מליון ושתיים גרסאות שונות ללזניה אך האיטלקים מתעקשים להשתמש בערבוב גבינות של ריקוטה (400 גר) ,פרמזן (50 גר) ומוצרלה (100 גר) לשכבה הלבנה שלהם, אני לא כזה עשיר ולכן עשיתי רוטב בשמל עם טוויסט של גורמה.
מתכון ללזנייה
רמת קושי: קלה
זמן הכנה: שעה וחצי כולל אפייה
למי מיועד המתכון: לכל מי שרעב במיוחד.
כמות: אני עשיתי מספיק לי ולחברה שלי, ליומיים וחצי...
תבנית של: 20 על 40 סמ' ולפחות 5 סמ' עומק.
800 גר בשר טחון
800 גר
(בצל, גזר וסלרי קצוצים ביחס של 1:1:2)
250 עבניות קצוצות משומרות או רסק – לא רכז!
5 גר אורגנו
מלח
פלפל
40 גר חמאה
40 גר קמח
600 מל' חלב
20 מל' שמן כמהין לבנות
מלח
פלפל
400 גר גבינה חצי קשה מגוררת
15 דפי לזניה
- במחבת עבה וגדולה לטגן את הבשר והמירפואה עד שהבשר מתקשה והמירפואה מתרככת
- להוסיף את העגבניות, האורגנו, המלח והפלפל
- לבשל עוד 5 – 10 דקות ולהסיר מהאש
- בסיר קטן, להמיס את החמאה על אש נמוכה
- להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא מתרכב עם החמאה
- להוסיף את כל החלב, שמן הכמהין, המלח ,הפלפל ולהגביר את האש
- לערבב טוב טוב, ללא הפסקה – שהרוטב נעשה סמיך להסיר מן האש
- להשרות במים חמים מהברז כ 10 דקות לפני השימוש
בתבנית משומנת להניח שכבת דפי לזניה, על זה שכבה מקבוצת הבשר, על זה שכבה של רוטב בשמל, על זה גבינה מגוררת, על זה עוד שכבה של דפי לזניה, על זה שכבה מקבוצת הבשר, על זה שכבה של רוטב בשמל, על זה גבינה מגוררת, על זה עוד שכבה של דפי לזניה – ועכשיו אם נגמר פשוט לשים את השאריות ועל זה מלא גבינה מגוררת ואם לא... על זה שכבה מקבוצת הבשר, על זה שכבה של רוטב בשמל, על זה גבינה מגוררת, על זה עוד שכבה של דפי לזניה.
להכניס לתנור על 180 מעלות ולאפות כשעה.
- אם לא רוצים רוטב בשמל, אפשר להשתמש בגרסה האיטלקית שרשמתי בפתיחה ואם משתמשים בזה לא צריך את הגבינה המגוררת.
- אין אדם בעולם שלא אוהב לזנייה.
Comments