ביום שבת הקרוב זהו יום הלחם. רוב האנשים לא ממש מכירים את היום הזה. הרעיון ביום הלחם (זה בכל העולם ד"א) הוא להגביר את מודעות הציבור ללחם, ליתרונות הבריאותיים שלו ו גם לחסרונות, לפיתוחים
החדשים בתרבות הלחם וסתם כדי שמאפיות יוכלו להשוויץ בלחם שלהן.
בנורווגיה הולכת להתקיים תחרות בין כל המאפיות והאופים הנחשבים.
אני גם משתתף והכנתי להם לחם קצת שונה הפעם...
מאוד רציתי לעשות לחם בצבע קצת שונה, אך מאוד קשה למצוא משהוא עם צבע מספיק חזק כדי שיצבע את הקמח שהוא מלכתחילה מאוד לבן (ולא צבע מאכל זה לא נחשב וגם מגעיל).
בסוף אחרי שקילפתי קצת סלק כדי לעשות סלט בא לי הרעיון האדיר של להשתמש במים של הסלק כדי 'לצבוע' את לחם.
יצא אדום
את המתכון לבגט שעשיתי וגם לסלט שבא אח"כ אתם יכולים למצוא באנגלית.
והנה עוד קצת תמונות לחשק ולעידוד עצמי לקראת יום שבת.
תחזיקו לי אצבעות!
אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!
למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!
Comments