המחמצת מוכנה פחות או יותר.
בעיקרון אפשר להשתמש בה אבל היא רחוקה מלהיות יציבה. בשביל שמחמצת תהיה יצבה - כלומר צפוייה, ברמת התפיחה והחומציות שלה, צריך לרענן אותה במשך חודש לפחות. במאפיה יום יום משתמשים ומרעננים את המחמצת, בבית זה קצת יותר מסובך. אפילו אופה מתלהב כמוני לא עושה יום יום לחם בבית שלו... השיטה הכי טובה היא חסימת תפיחת המחמצת במקרר. השמרים הם כמעט ולא פעילים בטמפרטורה של 4 מעלות ומטה. במצב של הקפאה הם מתים ולכן אי אפשר לחסום מחמצת בפריזר. אני לקחתי 100 גר מחמצת (שהיתה במקרר לפחות 6 שעות לפני) 250 מל' מים קרים מאוד ו250 גר קמח שהיה במקרר גם כן, ערבבתי ושמתי בכלי מספיק גבוה שלא יגלוש ויהפוך את המקרר שלי לכאוס והכנסתי למקרר. עכשיו, ברמת התאוריה זה אמור לעבוד, את האמת שאף פעם לא ניסיתי להשתמש במחמצת שהייתה חסומה יותר משבוע. אבל נחייה ונראה.
לפני שהכנסתי את המחמצת למקרר השתמשתי בה לעשות לחם כפרי שאפרסם בפוסט הבא שלי.
בכל מקרה עכשיו שיש מחמצת מוכנה ומשתמשים בה לפעמים הנה מתכון לרענון הקבוע שלה מעתה והלאה, הרענון מבוסס כמות שתספיק בדיוק למתכון ללחם על בסיס של 1 קג' קמח ולאחר מכן ישאר מספיק לרענן את המחמצת.
מחמצת תפוחים נוזלית - רענון מחמצת מוכנה
מרכיבים
75 גר' מחמצת קרה
150 גר מים קרים מאוד
150 קמח לבן רגיל ששהה במקרר
הכנה
מערבבים את הכל עם מטריפה עד שאין גושים, מכסים ומשאירים במקרר.
יש להקפיד לרענן את המחמצת לפחות פעם בשבועיים גם אם לא עושים לחם.
יש לשים לב שמתמשים בכלי מספיק גדול לתפיחה של המחמצת, יש למלא מקסימום שליש מהכלי, במידה וממלים יותר המחמצת תגלוש החוצה.
לא לאטום את המכל של המחמצת!!!
תם יומנה של המחמצת, אבל המסע שלה בעצם רק התחיל, היא עוד תחווה לחמים חדשים ושילובים מעניינים, ארענן אותה בטכניות אחרות ואשתמש בה לעשות בצקים שונים ומשונים.
ולסיכום זה היה הסבר די שטחי על המחמצת. יש עוד המון מה ללמוד, אני בעצמי אופה במקצועי ואני לא יודע חצי ממה שאפשר על העולם המסתורי הזה של שמרים פראים. אני בכל מקרה מבטיח לשתף בבלוג שלי את רוב מה שאני עושה ,להסביר ולנסות לענות על כל השאלות.
Comments