מחמצת אמורה להיות מוכנה לשימוש אחרי הרענון הרביעי שלה.
הדרך הכי טובה לבדוק אם מחמצת טובה או לא, זה לטעום אותה לפני הרענון.
אם יש לה עדיין טעם קימחי ואין בה חמיצות, סימן שהשמרים הפראים לא טובים ולא מתפקדים כמו שצריך.
- במקרה כזה צריך פשוט להשאיר אותה עוד 6 עד 12 שעות בחוץ כדי לתת לשמרים הפראים לגדול.
אם יש לה טעם מאוד חמוץ, אין כבר הרבה בועות ויש לה ריח חזק מדיי, סימן שהיא עמדה יותר מדיי זמן.
- במקרה כזה צריך לחדש אותה אבל רק עם שליש מחמצת יחסית לכמות המים והקמח.
מחמצת נוזלית מוכנה היא עם טעם מאוד עדין של קמח, ריח נעים של תפיחה וחמיצות מינימלית, יש בה הרבה בועות והיא יותר נוזלית מלפני 18 שעות שרעננו אותה.
זו המחמצת שאמורה להתקבל בסוף רענון השלישי וגם בסוף הרענון הרביעי.
ככה נראת שלי:
מחמצת תפוחים - רענון רביעימרכיבים
מים
קמח לבן רגיל
הכנה
שוקלים את המחמצת (אפשר לזרוק חצי אם לא רוצים יותר מדיי) ומוסיפים כמות שווה של מים פושרים וחצי מהכמות מכל סוג קמח כך שסה"כ כמות קמח שווה לכמות המים שווה לכמות השף.
מערבבים את הכל עם מטריפה עד שאין גושים, מכסים ומשאירים 18 - 12 שעות בחוץ.
יש לשים לב שמתמשים בכלי מספיק גדול לתפיחה של המחמצת, יש למלא מקסימום שליש מהכלי, במידה וממלים יותר המחמצת תגלוש החוצה.רענון רביעי - לפני
רענון רביעי - אחרי
Comments