top of page
תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

יומנה של מחמצת 6 - רענון שלישי

עודכן: 18 בנוב׳

אני חייב לפתוח בהתנצלות, שכחתי לקחת תמונה של אחרי הרענון השני.היום הרחיב בנושא החומציות. במחמצות ישנם 2 סוגי חומצות עיקריות:

חומצה לקטית

,

וחומצה אצטית

. שני סוגי החומצות קיימות במחמצת אך הן משתנות בין מחמצת אחת לשנייה. במחמצת נוזלית נוכל למצוא יותר חומצה לקטית אשר מתפתחת טוב יותר במים ובקור. חומצה זו היא יותר ניטרלית ולא "שואבת מים" כמו חומצה אצטית. במחמצת קשה נמצא יותר חומצה אצטית אשר מתפתחת טוב יותר בתנאים עם פחות מים ובחום. חומצה זו היא יותר מובחנת וחזקה וגם שואבת מים מהלחם באופן יחסי.המחמצת מתחילה לתפוס נפח. המחמצת עצמה שוקלת 500 גר עכשיו וצריך לרענן אותה ב 500 גרם קמח ו500 גרם מים, כלומר אחרי הרענון הזה היא תשקול 1.5 ק"ג. זה קצת יותר מדיי למחמצת ביתית. מצד שני מחמצת מתפתחת טוב יותר בכמות גדולה וזו גם הסיבה שלא התחלתי את המתכון בכמות קטנה יותר. אז בסופו של דבר זה לשיקולו של כל אחד. במידה ורוצים פחות, פשוט זורקים חצי מהכמות. סורי...

מחמצת תפוחים - רענון שלישי

מרכיבים

מים קמח אורגני קמח לבן רגיל

הכנה

שוקלים את המחמצת (אפשר לזרוק חצי אם לא רוצים יותר מדיי) ומוסיפים כמות שווה של מים פושרים וחצי מהכמות מכל סוג קמח כך שסה"כ כמות קמח שווה לכמות המים שווה לכמות השף. מערבבים את הכל עם מטריפה עד שאין גושים, מכסים ומשאירים 18 - 24 שעות בחוץ.

יש לשים לב שמתמשים בכלי מספיק גדול לתפיחה של המחמצת, יש למלא מקסימום שליש מהכלי, במידה וממלים יותר המחמצת תגלוש החוצה.

רענון שלישי

- לפני

רענון שלישי

- אחרי
לכל הפוסטים של יומנה של מחמצת לחץ כאן
0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page