אני חייב לפתוח בהתנצלות, שכחתי לקחת תמונה של אחרי הרענון השני.היום הרחיב בנושא החומציות. במחמצות ישנם 2 סוגי חומצות עיקריות:
,
. שני סוגי החומצות קיימות במחמצת אך הן משתנות בין מחמצת אחת לשנייה.
במחמצת נוזלית נוכל למצוא יותר חומצה לקטית אשר מתפתחת טוב יותר במים ובקור. חומצה זו היא יותר ניטרלית ולא "שואבת מים" כמו חומצה אצטית.
במחמצת קשה נמצא יותר חומצה אצטית אשר מתפתחת טוב יותר בתנאים עם פחות מים ובחום. חומצה זו היא יותר מובחנת וחזקה וגם שואבת מים מהלחם באופן יחסי.המחמצת מתחילה לתפוס נפח.
המחמצת עצמה שוקלת 500 גר עכשיו וצריך לרענן אותה ב 500 גרם קמח ו500 גרם מים, כלומר אחרי הרענון הזה היא תשקול 1.5 ק"ג. זה קצת יותר מדיי למחמצת ביתית. מצד שני מחמצת מתפתחת טוב יותר בכמות גדולה וזו גם הסיבה שלא התחלתי את המתכון בכמות קטנה יותר. אז בסופו של דבר זה לשיקולו של כל אחד.
במידה ורוצים פחות, פשוט זורקים חצי מהכמות. סורי...
מחמצת תפוחים - רענון שלישי
מרכיבים
הכנה
יש לשים לב שמתמשים בכלי מספיק גדול לתפיחה של המחמצת, יש למלא מקסימום שליש מהכלי, במידה וממלים יותר המחמצת תגלוש החוצה.
רענון שלישי
רענון שלישי
Comments