אחרי 24 שעות השף הכפיל ואף שילש את עצמו ועכשיו הוא נראה ככה:
הוא גם מריח קצת אחרת, עדיין אין את הארומה של מחמצת וגם לא את החמיצות, אבל משהו מתחיל לבצבץ, איזשהו ריח קצת שונה מריח הקמח והתפיחה, סוג של ריח שיתפתח עם הזמן ויהפוך למה שמיחד את המחמצת הזאת.
מה שיפה במחמצות זה שהם מתפתחות שונה מאחת לשנייה, הארומות שונות, הריח שונה, הכוח שהן נותנות ללחם שונה וגם כמות השמרים הפראים שונה.
זמן לרענון ראשון של השף
מחמצת תפוחים - רענון ראשוןמרכיבים
מים
קמח אורגני
קמח לבן רגיל
הכנה
שוקלים את המחמצת ומוסיפים כמות שווה של מים פושרים וחצי מהכמות מכל סוג קמח כך שסה"כ כמות קמח שווה לכמות המים שווה לכמות השף.
מערבבים את הכל עם מטריפה עד שאין גושים, מכסים ומשאירים 18 - 24 שעות בחוץ.
יש לשים לב שמתמשים בכלי מספיק גדול לתפיחה של המחמצת, יש למלא מקסימום שליש מהכלי, במידה וממלים יותר המחמצת תגלוש החוצה.
רענון ראשון - לפני
רענון ראשון - אחרי
Comments