טוב, אז שבועיים זה יותר מדיי לחכות עם קליפות התפוחים. אחרי חמישה ימים קיבלתי כבר דבר כזה:
סיננתי את המים ,הם הריחו כמו שילוב של סיידר ושמרים והיו קצת יותר סמיכים. בדיוק כמו שצריכים להיות.
עכשיו הגיע הזמן לשלב יצירת השף.
מחמצת תפוחים - השף
מרכיבים
מסננים ושומרים את המים
הכנה
את העסק הזה אני הולך להשאיר בין 24 ל 36 שעות מכוסה בניילון עד אשר הוא מתחיל להריח וליצור בועות.
המסה הזאת נקראת שף והיא בעצם מאיפה שהמחמצת הולכת לצמוח.
כדי מאוד לא להעלות את הכמויות אלא אם עושים מחמצת למאפייה תעשייתית מפני שהמסה ההתחלתית של השף הולכת להכפיל את עצמה 4 פעמים לפחות עד שהמחמצת מתייצבת פחות או יותר וגם אז נזרוק קצת מהמסה כדי לחסוך בחומרים (לא מבינים? לא נורא, תבינו בהמשך - אני מבטיח)
Comments