מה זה בכלל מחמצת?מחמצת זה תערובת של מים וקמח שיש בתוכה שמרי פרא.
ישנם הרבה מאוד סוגים של שמרי פרא, הם קיימים בסוגים שונים ובכמויות קטנות מאוד על הכל כמעט. ישנם מוצרים שאפשר למצוא בה כמות גדולה יותר (יחסית) של שמרי פרא: בכל סוגי הקמח - ככל שיותר אורגני ויותר מלא יש יותר שמרים, צימוקים, ענבים, תפוחים, פירות יבשים בכלל, בכל סוגי הדגנים המלאים וכו...
מה שיפה במחמצת זה שהיא עובדת קצת אחרת משמרים רגילים, היא מוסיפה טעם, ארומה וחמיצות ללחם. היא יכולה לגרום ללחם להגיע לממדים מדהימים של תפיחה בעזרת תמריץ של קצת שמרים רגילים.
בקיצור, מחמצת או שאור בעברית צחה מוסיפה הרבה מאוד ללחם.
היום התחלתי לגדל את הבסיס למחמצת שלי. זהו שלב טרום ראשוני למחמצת ואפשר לדלג עליו.
הבסיס הזה הוא קליפות של תפוחים אורגנים שכאמור יש עליהם שמרי פרא, על מנת לעודד את הצמיחה שלהם אני שם אותם בקערה עם מים וכפית דבש, מחסה בפלסטיק ומשאיר בחוץ למשך שבוע שבועיים.
ההמשך יבוא.... לכל הפוסטים של יומנה של מחמצת לחץ כאן
Comments