טרמיסו הוא קינוח שיש בו הכל, קצפת, קפה , אלכוהל, סוכר, כולסטרול... פשוט גן עדן
מצאתי במכולת גבינת מסקרפונה בחצי מחיר מפני שתוקפה פג אוטוטו, קניתי וישר עלה לי הרעיון לעשות טרמיסו. מצאתי מתכון שבהתחלה נראה לי מאוד מסובך, עם הרבה מרכיבים וטכניקות, בסוף עם כל החששות לקח לי בדיוק 10 ד' לעשות אותו לאחר אפיית העוגיות.בכל מקרה נתחיל עם שלב א' שהוא מתכון בפני עצמו. במאפייה שעבדתי בברצלונה עשיתי את העוגיות האלה, הן מאוד פשוטות להכנה אך צריך להקפיד על הקצפה נכונה.
עוגיות ספוג
מרכיבים
- 5 חלמונים
- 60 גר סוכר
- 5 חלבונים
- 90 גר סוכר
- קורט מלח
- 5 טיפות תמצית וניל
- 100 גר קמח
הכנה
- במיקסר לערבב את החלמונים יחד עם הסוכר עד שנעשת תערובת לבנונה חלקה
- במיקסר בקערה נפרדת לערבב את החלבונים עם הסוכר, המלח והוניל עד שנוצר קצף אחיד.
(חשוב מאוד שהקערה תהיה נקייה לחלוטין ושלא ימצאו חומרים שומניים בה אחרת הקצף לא יצליח)
- לקפל את תערובת החלבונים לקצף, שליש ואח"כ את את שני שליש הנותרים
- סנן את הקמח לתוך התערובת תוך כדי עירבוב במקביל, יש להשתמש בלקקן.
להעביר את התערובת לתוך כיס פלסטיק וליצור לשון או עיגולים על מגש עם נייר אפייה.
לאפות כ 20 דקות בחום של 150 מעלות
לשמור בצד
טרמיסו
תהינו!
Comments