top of page
תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

טרמיסו - או כמה קלוריות אפשר להכניס בכוס יין...

עודכן: 18 בנוב׳

טרמיסו הוא קינוח שיש בו הכל, קצפת, קפה , אלכוהל, סוכר, כולסטרול... פשוט גן עדן

מצאתי במכולת גבינת מסקרפונה בחצי מחיר מפני שתוקפה פג אוטוטו, קניתי וישר עלה לי הרעיון לעשות טרמיסו. מצאתי מתכון שבהתחלה נראה לי מאוד מסובך, עם הרבה מרכיבים וטכניקות, בסוף עם כל החששות לקח לי בדיוק 10 ד' לעשות אותו לאחר אפיית העוגיות.בכל מקרה נתחיל עם שלב א' שהוא מתכון בפני עצמו. במאפייה שעבדתי בברצלונה עשיתי את העוגיות האלה, הן מאוד פשוטות להכנה אך צריך להקפיד על הקצפה נכונה.

עוגיות ספוג

מרכיבים - 5 חלמונים - 60 גר סוכר - 5 חלבונים - 90 גר סוכר - קורט מלח - 5 טיפות תמצית וניל - 100 גר קמח הכנה - במיקסר לערבב את החלמונים יחד עם הסוכר עד שנעשת תערובת לבנונה חלקה

- במיקסר בקערה נפרדת לערבב את החלבונים עם הסוכר, המלח והוניל עד שנוצר קצף אחיד. (חשוב מאוד שהקערה תהיה נקייה לחלוטין ושלא ימצאו חומרים שומניים בה אחרת הקצף לא יצליח) - לקפל את תערובת החלבונים לקצף, שליש ואח"כ את את שני שליש הנותרים

- סנן את הקמח לתוך התערובת תוך כדי עירבוב במקביל, יש להשתמש בלקקן.

להעביר את התערובת לתוך כיס פלסטיק וליצור לשון או עיגולים על מגש עם נייר אפייה.

לאפות כ 20 דקות בחום של 150 מעלות לשמור בצד

טרמיסו

מרכיבים - 250 גר גבינת מסקרפונה איכותית - 250 גר שמנת מתוקה - 100 מל' ברנדי - 80 גר סוכר - 200 מל' של אספרסו או של קפה נמס מאוד חזק, או של קלואה למי שבתקציב שלו. - עוגיות ספוג אופן הכנה -בקערה גדולה לערבב את המסקרפונה עם 100 מל' הבנדי עד שהוא נתמע בגבינה - לעשות קצפת מהשמנת המתוקה והסוכר - לקפל את הקצפת לתוך תערובת הגבינה (אמור לצאת קרם אורירי) - לטבול את העוגיות בקפה ולהכניס שכבה לצלוחית שקופה או לכוס - להכניס 2 כפות של הקרם - עוד שכבה של עוגיות - עוד שכבה של קרם - עוד שכבה של עוגיות - עוד שכבה של קרם - לקשט עם שוקולד מגורד - להכניס למקרר למשך שעתיים או עד שלא מתאפקים יותר.

תהינו!  

0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page