top of page
תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

טארט לימון

עודכן: לפני 3 ימים

טארט לימון

סבתא שלי עושה טארט לימון מצוין, לא עשיתי את המתכון שלה. מה שכן, בהשראת המתכון, עשיתי טארט לימון משלי, שאת המילוי שלו לקחתי מהבלוג של דיוויד לבוביץ, אחד הקונדיטורים החזקים יותר בבלוגיה, את הבסיס ממתכון של בצק חמאה משופר שלי ואת המרנג מסבתא שלי.

יצא צהוב

רמת קושי: בינונית / קשה

זמן הכנה: שעה כולל אפייה

למי מיועד המתכון: לאוהבי לימון וסובלי ביצים

כמות: 8 אנשים

מרכיביםבסיס הטארט

125 גר' חמאה

250 גר' קמח

50 גר' סוכר

קורט מלח

1 חלמון ביציה

70 מל' חלב

למילוי העוגה

125 מל' מיץ לימון סחוט

גרידה של לימון אחד

100 גר' סוכר

85 גר' חמאה

2 ביצים

2 חלמונים

למרנג הצרפתי

4 חלבונים

70 גר' סוכר

20 מל' מיץ לימון

גרידה של לימון אחד

אופן הכנה


לבסיס הטארט

-לערבב את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה עד לקבלת מרקם חולי

-להוסיף את החלב והחלמון וללוש עד לקבלת בצק חלק, לעטוף בנייר נצמד ולהעביר למקרר

-להוציא אחרי שעה מינימום, לשטח לעיגול, להלביש על בסיס לעוגה ששומן קלות מבעוד מועד ולאפות כ 7 דקות ב- 200 מעלות

למילוי הטארט

-במחבת, על אש נמוכה, לחמם את מיץ הלימון, החמאה, הסוכר וגרידת הלימון עד שהחמאה נמסה

-בקערה נפרדת לערבב את הביצים, להוסיף כשליש מתערובת הלימון תוך כדי ערבוב ללא הפסקה.

-להוסיף את התערובת עם הביצים ליתר תערובת הלימון במחבת ולערבב ללא הפסקה על אש נמוכה עד שהמילוי נעשה סמיך וכמעט מבעבע.

-להעביר את המילוי לבסיס הטארט ולשטח קלות

-לאפות את המילוי כ 5 עד 10 דקות בתנור על 180 מעלות

למרנג הצרפתי

-לחמם תנור מראש ל 250 מעלות עם חום עליון בלבד

-לערבב את החלבונים בעזרת מיקסר חשמלי כדקה

-להוסיף את הסוכר וגרידת הלימון ולהמשיך לערבב

-תוך כדי ערבוב להוסיף את מיץ הלימון טיפין טיפין

-להמשיך בערבוב עד שהמרנג נעשה סמיך מספיק שאפילו אם נהפוך את הקערה הוא לא יפול

-מעבירים את המראנג לשקית זילוף ומזלפים על העוגה

-לעביר את העוגה לתנור ולחכות עד שהמרנג תופס צבע (לא יותר מ 2 דקות!), להוציא מיד מהתנור

לצנן את העוגה ואח"כ להעביר למקרר

הערות

-בישול ביצים בלי להפוך אותן לאומלט זה לא דבר מסובך, יש רק להקפיד לעבוד עם אש נמוכה ולערבב ללא הרף

-מרנג לא מתקשה עם חומרים שומניים. שימו לב שהכלי שבו אתם עושים את המראנג נקי לגמרי והחלבון מופרד כהלכה מהחלמון.

הארות

-אם לא שמתם לב עד עכשיו, אז הנה הארה לכם: יש בין 6 ל 5 ביצים בטארט, לא ממש נועד לרגישי קיבה.

-לימון מוסיף המון.

תהנו!


אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!

למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!

0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

ความคิดเห็น


bottom of page