לאחרונה לא מפסיק לרדת פה גשם, ככה זה הקיץ כשאתה חי בנורווגיה, בדיוק כמו בארץ רק ההיפך הגמור!
עונה מאוד מוזרה אם תשאלו אותי, לפעמים 28 מעלות עם שמש אבל בד"כ יורד גשם עם איזה 18 מעלות. מכירים את הצרות שיש בארץ? זה שלא יורד מספיק גשם וכו? - אז פה זה בדיוק ההיפך!
אם רק יכלו ליבא קצת מהטמפרטורה של הארץ לפה וקצת מהגשם פה לארץ אז יכל להיות הרבה יותר טוב. סתם מחשבה דבילית.
עונת הקיץ הגשומה לא התברכה רק בגשם וקור (ונאחס) אלא גם דבר אחר לגמרי שכמו הגשם קצת זה סבבה אבל מה אפשר לעשות עם כל כך הרבה?? כן כן, ניחשתם נכון - סלק!
אז מה אפשר לעשות עם כל כך הרבה סלק? אני אגיד לכם מה!
אופן ההכנה:
לבצק: מערבבים את הקמח והחמאה במיקסר עם K או עלה. מוסיפים את הביצה ואח"כ את המים. זה לוקח ממש מהר להיבנות לבצק וברגע שזה קורה מפסיקים עשים כדור משטחים קלות, מכניסים למקרר ל30 דקות מוציאים, מרדדים ל 3ממ בערך ומחזירים למקרר.
מרתיחים או מאדים את הסלקים עד שהם נעשים רכים יחסית (30 דקות בערך תלוי בגודל)
חותכים דק ומסדרים על מחבת טפלון טובה ומשומנת שיכולה להכנס לתנור. דוחפים קצת פטה, וקצת מנטה. ממלחים את כל העסק ומחממים במחבת על אש בינונית ל 15 דקות.
בינתיים מחממים את התנור ל 180 מעלות.
אחרי ה 15 דקות לוקחים את הבצק מהמקרר שמים על מחבת ומסדרים את הדפנות הכי יפה שאפשר.
מכניסים ישר לתנור ואופים 40 דקות.
מוציאים מהתנור, מצננים 15 דקות והופכים את הטארט על צלחת גדולה.
עדיף להגיש קר.
בתיאבון!
הערות: אפשר גם לא לקלף את הסלק ולכניס אותו ככה למים בסוף הבישול פשוט להוציא את הקליפה עם הידיים, זה ממש קל.
הארות: אם אתם אוכלים פרוסה גדולה של טארט טטן סלק אל תתפלאו שיוצא לכם פיפי אדום במשך שבוע.
אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!
למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!
Comments