top of page
תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

טארט טאטן!

עודכן: 18 בנוב׳




אני זוכר בילדותי כל סוף שבוע באנו כל המשפחה לסבים שלי בת"א. כל ביקור כזה כמובן היה כרוך בארוחת ערב וכמובן היה קינוח ואם באמת היה לנו מזל זה היה הטארט טאטן של סבתא שלי. אני ואח שלי אהבנו את העוגה כל כך שלא עבר זמן רב והיא הכינה 2 עוגות לקינוח במקום האחת שחיסלנו לפני שמישהו הספיק לומר סטפני וקרולין טאטן.

את המתכון הגאוני והפשוט הזה אני כמובן למדתי ממנה ועכשיו אני יכול להכין לעצמי כמה שאני רוצה. ולא אין דבר כזה יותר מדי טארט טאטן, תבינו אחרי שתטעמו.

טארט טאטן

מרכיבים

לתחתית

- 125 גר' חמאה - 180 גר' קמח - 4-6 כפות מים קרים

לעוגה

- 14 - 16 תפוחים ירוקים צהובים - קינמון - 100 גר' סוכר - 50 גר' חמאה - 4 כפות מים

הכנה

תחתית (לפחות שעה לפני הכנת העוגה)

- לערבב את החמאה והקמח עד שכל החמאה מתרכבת עם הקמח ונוצר מן קמח חולי - להוסיף את המים וללוש לא יותר מ 30 שניות - לעשות כדור, לעטוף בניילון ולהעביר למקרר

עוגה

- לקלף את כל התפוחים, להוציא את הלב ולחתוך לחצי

- על מחבת טפלון עם ידית חסינת חום (אם אתם לא בטוחים, פשוט תפרקו את הידית מהמחבת בעזרת מברג) שמים את החמאה ו 50 גר' מהסוכר על אש בינונית עד שהחמאה תופסת קצת צבע, מוסיפים את המים מערבבים כמה שניות ומורידים מהאש. - לסדר את חצאי התפוחים על המחבת בצורה כזאת שהם עומדים.

- להחזיר את המחבת לאש בינונית, לפזר את שארית הסוכר מעל וקצת קינמון. לא לערבב!

- להשאיר למשך 20 דקות על האש. לוודא כי זו אכן אש נמוכה יחסית וכי הקרמל בתחתית לא נשרף. - להורד את המחבת מהאש ולתת לה לנוח 5 דקות - בנתיים להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד לעיגול על נייר אפייה - בעזרת נייר האפייה להרים את עיגול הבצק ולסדר אותו מעל התפוחים, את קצוות הבצק להכניס לתוך המחבת.

- לחורר את הבצק ולכניס לתנור שחומם מראש. לאפות על 180 מעלות למשך 45 דקות. - להוציא מהתנור, לתת לכל העסק לנוח 5 דקות ולהפוך את העוגה לתבנית עוגה בקוטר המחבת. טאטן! טארט טאטן!

- להגיש עם גלידה וניל. להרחיק מהישג ידם של ילדים. הם לא ישאירו לכם כלום.

0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page