"אני לא מאמינה שעשית חמאה בעצמך!" ככה חברה שלי אמרה לי כשראתה את חמאת השום.
אפשר לחשוב... מה זה כבר חמאה - קצפת שהוקצפה יתר על המידה, זהו!
התהליך כל כך פשוט וקל שזה פשוט מצחיק. מה שלא כל כך מצחיק זה התוצאה, מדהים כמה זה טעים, נראה טוב, קטיפתי ופחות שומני.
אני ממליץ לעשות לכל מי שמיכל השמנת המתוקה שלו פג תוקף (וגם למי שלא).
רמת קושי: קל להחריד
זמן הכנה: 10 דקות
למי מיועד המתכון: לכל העולם
כמות: מספיקה למריחה על כיכר לחם אחת
מרכיביםלחמאה
- מיכל שמנת מתוקה פג תוקף + יום יומיים שיצא הרגע מהמקרר.
- קורט מלח או יותר לפי הטעם
לחמאת השום - החמאה - שן שום גדולה - כוס פטרוזיליה קצוצה
הכנה
- במיקסר להקציף את השמת המתוקה ומלח, היא תהפוך לקצפת, זה בסדר להמשיך להקציף
- בשלב מסויים החומרים השומניים יתחילו להימשך אחד לשני ויצרו גושים גדולים ולתחתית הקערה יתנקזו הנוזלים
- להפסיק להקציף כאשר רואים בבירור שהנוזלים נפרדו מהמוצקים
- לנקז את הנוזלים למיכל נפרד לשימוש חוזר
- את החמאה יש לשטוף במים קרים, אח"כ לשטח אותה, לייבש ככל הניתן עם נייר סופג, לעצב, לאחסן בכלי מתאים או להמשיך להכנת חמאת שום.
חמאת השום
- לכתוש את השום והפטרוזיליה לחתיכות הכי קטנות שאפשר
- לערבב עם החמאה
- לאחסן או להגיש מייד
הערות - החמאה נשמרת כשלושה ימים עד חמישה לכל היותר - לכל חובבי האפייה אני ממליץ מאוד לשמור את הנוזלים שנשארו מהפקת החמאה ולהשתמש בהם במקום חלב בהכנת מאפים. הארות - בחמאה תוצרת בית יש פחות או יותר חצי קלוריות מחמאה רגילה - הדרך הכי טובה לדעת אם חמאה טובה לשימוש או לו זה הריח והטעם. אם יש לה קצת ריח וטעם של סבון יש לזרוק מיד.
אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!
למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!
Comments