אין לי הרבה זמן לאחרונה ולכן לצערי אני קצת מזניח את הבלוג שלי (יחד עם דברים אחרים) לטובת שעות שינה.
אבל בכל מקרה, הרבה זמן לא פרסמתי שום פוסט ואני מרגיש מחויבות מסיומת לבלוג ולקוראים.
מתכון לחלה כבר פירסמתי בפוסט קודם שלי.
ת'כלס מאוד פשוט ולכן גם כיף להכין חלה, הלישה קלה יחסית, הבצק תופח מהר יחסית ,האפייה גם היא סופר מהירה וחלה תמיד מזכירה סוף שבוע וחופשה (לחלק מאיתנו) ובסוף אם נשאר בצק אפשר להקפיא אותו כדי להשתמש בו בשישי הבא <--- ראה הארות
ישנם מליוני וראציות שונות למתכוני חלה. אני החלטתי לנסות משהו קצת אחר ועשות חלה עם חלב סויה.
מתכון לחלה על בסיס חלב סויה
מרכיבים
1000 קג קמח
600 מל' חלב סויה
80 מל' שמן סויה או שמן חמניות
20 גר מלח
40 גר שמרים
50 גר סוכר
אופן הכנה
- מערבבים ואז לשים את כל המרכיבים כ 20 דקות בערך - לעשות עיגול מהבצק ולהתפיח בקערה משומנת כ 40ד - שעה - לחתוך מהבצק רצועות של 120 גר ולתת להם לנוח כ 20 דקות - להאריך את הרצועות לאורך של כ 30 סמ. - ליצור צמות (2, 3 , 5 או יותר למי שאמיץ) - להתפיח את החלה כ 45 דקות (תוך כדי רצוי להדליק את התנור ולחמם אותו מראש ל 180 מעלות - למרוח את החלות בביצה ולפזר שומשום או כל דבר אחר לקישוט - לאפות כ 30 דקות. הערות: למי שלא יודע לעשות צמות עם חלה שיחפש באינטרנט, מאוד פשוט למצוא סרטים מגוונים לזה
הארות:
אם לא רוצים להשתמש בכל החלה אפשר להקפיא אותה ישר אחרי שלב יצירת הצמות.
את החלות הקפואות רצוי להפשיר במקרר 24 שעות לפני מועד האפייה. אין צורך להתפיח חלות שישבו במקרר 24 שעות, נא לדלג ישר לשלב האפייה.
אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!
למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!
Comments