מכירים את הרגע הזה שאחרי שכבר החלטתם לעשות חלה, לשתם את הבצק, התפתם ובסוף הוצאתם מהתנור חלה שכולם עפים עליה אבל אתם יודעים בלב שהיא יצאה דחוסה מדיי.
לכבוד ראש השנה
חלה ממש טובה היא חלה אורירית מצד אחד ולא מתפרקת מצד שני בשביל להגיע לשילוב הזה יש 2 אלמנטים מאוד מאוד חשובים.
פיתוח גלוטן מקסימאלי: בין אם לשים את הבצק ביד או במיקסר יש לפתח את הגלוטן עד הסוף
התפחה מספקת: יש להתפיח חלה 80% מהגודל הסופי שלה לפני הכנסתה לתנור
אפייה אופיטמלית: את החלה יש לאפות בין 170 - 180 מעלות תלוי בכוח של התנור שלכם. זמן האפייה חייב להיות מספיק כדי שגם לב החלה יגיע לטמפרטורה הרצוייה.
כלים:
- קערה גדולה
- מגבת
- משקל
- קלף אופים
חומרים:
קמח לבן ללחם 500 גר'
מלח 10 גר'
סוכר 50 גר'
שמרים יבשים 10 גר'
משפר אפייה 5 גר' (לא חובה ואני שונא משפרים אבל פה זה באמת עושה את העבודה)
מים 200 מל'
ביציה M אחת - 50 גר'
שמן צמחי או חמאה - 35 גר
אופן הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היטב כ 2 3 דקות
2. מורידים את הבצק שערבבתם למשטח מקומח קלות וחותכים אותו בעזרת סכין לחתיכות של 2 סמ' את החתיכות זורקים חזרה לקערה אחת על השנייה
3. מכסים במגבת לחה וממתינים כ 20 ד'
4. מורידים את בצק למשטח ויוצרים כדור גדול
5. חוזרים על סעיף 2 ו 3 עוד פעם אחת.
6. מחזירים לקערה משומנת קלות מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 8-12 שעות.
7. מוציאים מהמקרר ,מחלקים ל 2 חלקים שווים ,כל חלק מעצבים לכדור ונותנים לו לנוח כ 20 ד'
8. מעצבים כל כדור לצורה של כיכר לחם מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, כיכר אחת על מגש האפייה מכסים בקערת נירוסטה ,מפיחים כשעתיים ואת שנייה להשאיר על נייר אפייה בצד ולכסות במגבת.
9. מחממים תנור ל 250 מעלות
10. מרימים את קערת הנירוסטה, חורצים את הלחם ומחזירים את הקערה
11. מכניסים את הלחם עם הקערה ההפוכה עליו לתנור אופים כ 15 ד' מורידים את הטמפרטורה ל 180 מוציאים את הקערה ואופים עוד 15 ד'
12. חוזרים על הפעולה עם הבצק השני.
13. מצננים על רשת ו....מוכן! 😊
Comentarios