
יש לי 2 ילדים בעייתים משהו עם אוכל. כל הורה מכיר את זה (חוץ מההורים המעצבנים האלא שהילדים שלהם אוכלים הכל) שהילדה מבקשת רק טוסטים והילד אוהב רק פסטה בלי כלום לאחרונה אני חושב על דרכים להנגיש להם מזונות בריאים יותר. אז לא אדחוף להם קינוא עדיין אבל אני כן עושה לחמי מחמצת עם קצת סוכר כדי להרגיל אותם לחמיצות הזו ובשאיפה אוריד את הסוכר בהדרגה עד שיוכלו לחם מחמצת מלא ללא תוספות.
אז פה עשיתי שילוב של לחם מחמצת לבן עם כמות מוגזמת של גבינה, תוספת של זיתים ותסיסה של 36 שעות במקרר.
זה נראה מגרה ויצא טעים למות.
הילדים פירקו לזה את הצורה.

נסו ותגידו אם הילדים אהבו בתגובות:
כלים:
מיקסר
קערה
קלף אופה
משקל
רכיבים:
500 גר קמח לבן שטיבל 1
25 גר סוכר חום
11 גר מלח דק
3 גר שמרים יבשים
100 גר' מחמצת לבנה מוכנה לעבודה
300 מ"ל מים קרים
40 גר שמן זית
200 גר גאודה מגורדת
50 גר מוצרלה מגורדת
50 גר זיתים מגולענים
10 גר עלי אורגנו טריים
הוראות הכנה:
במיקסר ערבבו את כל הרכיבים מלבד הגבינות, הזיתים והעלים.
לושו עד לפיתוח גלוטן מלא
הוסיפו את הגבינות, הזיתים והעלים וערבבו על מהירות נמוכה עד התמעה מלאה.
תנו לבצק לתסוס עד להכפלת הנפח (בערך 3 שעות בחוץ)
חלקו וצרו כדורים של 80 גר' כל כדור.
אני העברתי בשלב הזה ל 30 שעות במקרר אפשר לדלג ולחכות רק 30 דקות אבל התוצאה תהיה פחות בריאה.
עצבו מהכדורים צורה מאורכת והניחו על מגש אפייה.
הכניסו לתנור קר ותהפיחו עד להכפלת הנפח (לי זה לקח 3 שעות נספות)
מרחו בביצה ופזרו מוצרלה מלמעלה בנדיבות יתר.
אפו כ 12 דקות בתנור שחומם מראש ל 200C.
אפשר להקפיא בשקית ולחמם אח"כ במחבת עם מכסה או בטוסטר.
אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!
למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!
Comments