טוב, אז יצאתי לדרך, פחות או יותר לפחות - אתם מבינים - התנור שהזמנו למאפייה מתעכב ויגיע רק ביום רביעי. כלומר אתחיל במאפייה החדשה רק בשבוע הבא! אבל אין סיכוי שתמצאו אותי לא עובד! דיברתי עם הבוסים הקודמים שלי וביקשתי מהם להשתמש במאפייה הקודמת שלי (בשעות הצהרים שאף אחד לא עובד שם) כדי לעשות ניסויים בלחם. למזלי הבוסים הקודמים שלי חולים עלי ונתנו לי לנצל את המאפייה שלהם למטרותי האישיות, טוב נו לא ממש אישיות אבל בכל זאת - נחמדים. שבוע הקודם כבר הספקתי לעשות כל מני ניסויים מגניבים, חלקם הלכו טוב, חלקם הלכו קצת פחות. אחד המניסיונות שעשיתי היה פוגאס, מן לחם איטלקי שטוח יחסית עם זיתים ואורגנו - יצא די טעים:
פוגאס זיתים ואורגנו
מרכיבים:
400 גר קמח 100 גר קמח דורום או סמולינה 330 מל מים 5 גר סוכר 5 גר מלח 5 גר שמרים 100 גר זיתים שחורים 2 גר אורגנו יבש שמן זית גבישי מלח
הכנה
יש ללוש טוב טוב את הבצק עד שהוא לא נדבק לשולחן יותר, להוסיף את הזיתים והאורגנו לערבב עד שהם נטמעים בבצק.
עכשיו שימו לב!! הבצק הזה הוא להיט אדיר לפיצה או פוקאקצ'ה אם אתם לא מוסיפים את הזיתים והאורגנו. אבל תוסיפו בכל זאת כי אנחנו עושים פוגאס!
התפחה: שעתיים
חלוקה: חלקים של 500 גר - יש ליצור עיגול מכל בצק
התפחה משנית: 40 דקות
אחרי ההתחפה בעזרת מערוך יש להשטיח את העיגול לצורת אליפסה, לא נורא עם לא יוצא מושלם זה חלק מהיופי. אחרי שעשיתם את האליפסה הלא מוצלחת שלכם יש לעשות חתכים כמו בתמונה.
התפחה סופית: שעה
לפני האפייה יש למרוח עם מברשת את הפוגאס בשמן זית ,לפזר מלח גבישי מעל ולאפות 20- 30 דקות ב 250 מעלות.
איך שהוא יוצא מהתנור יש למרוח בשמן שוב.
זהו - פוגאס.
עכשיו אני יודע מה אתם חושבים -"מה? 5 שעות לפוגאס?? למי יש זמן לזה??" אז אני אומר לכם תעשו את זה בכל זאת, קחו שעון מטבח כזה ותכוונו לכל שלב של התהליך, תראו איך בסוף יצא משהו כזה טעים שתגידו "היה שווה".
בהצלחה!!!
אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!
למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!
Comments