top of page
תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

היתרונות בהכנת לחם בבית

כבר זמן מה אני מתלבט איך לחלוק את הידע שצברתי על הלחם עם אנשים. לחם הוא מוצר בסיסי שכמעט כל אחד מאיתנו צורך באופן יומיומי, ובכל זאת, כל כך מעט ידוע עליו.

הבעיה היא שבעידן של היום, האמת לעיתים נדחקת הצידה לטובת שיווק ונרטיבים שנבנים, או שלא נבנים – כפי שקורה עם הלחם הביתי.

תחשבו על זה: כמעט אין מי שמעודד אתכם להכין לחם בבית. למעט קומץ מעבירי קורסים (כמוני, למשל), אין אינטרס כזה בשוק. למעשה, יותר מ-90% משוק הלחם בארץ נשלטים על ידי המאפיות התעשייתיות. המשמעות? רובנו קונים לחם יקר בסופרים, וזה פשוט מטורף בעיניי. למה? הנה שתי סיבות עיקריות:

1. חיסכון כלכלי עצום

קמח איכותי עולה כ-12 ש"ח לק"ג (או 6 ש"ח בקנייה בכמות גדולה). מקילוגרם קמח אחד אפשר להכין 3 כיכרות לחם במשקל של 600 גרם כל אחת. גם אם נוסיף את העלות המינימלית של שמרים ומלח, העלות הכוללת לכיכר לחם אחת היא כ-4 ש"ח בלבד!

עכשיו, תשוו את זה למחיר כיכר לחם בסופר (20 ש"ח ומעלה) או במאפיות בוטיק (לפעמים 25 ש"ח).הנה חשבון פשוט:משפחה ממוצעת קונה 3 כיכרות לחם בשבוע, שזה 12 כיכרות בחודש ו-144 כיכרות בשנה.144 כיכרות בשנה × 20 ש"ח לכיכר = 2,880 ש"ח בשנה על לחם.

אם תכינו את אותו הלחם בבית, זה יעלה לכם:10 ש"ח בשבוע, 40 ש"ח בחודש, או 480 ש"ח בשנה.כלומר, חיסכון של 2,400 ש"ח בשנה – וזה עוד בחישוב עם קמח יקר. אם תקנו בכמויות גדולות, תחסכו אפילו יותר.

2. בריאות אמיתית

לחם מחמצת ביתי בריא בהרבה מלחם תעשייתי. למה? בזכות התהליכים הטבעיים המתרחשים בבצק בזמן ההתפחה.היתרונות הבריאותיים כוללים:

  • עיכול טוב יותר: מחקרים מראים שלחם מחמצת מתעכל עד 90% יותר טוב מלחם תעשייתי.

  • אינדקס גליקמי נמוך יותר: לחם מחמצת יכול להוריד את רמת הסוכר בדם בעשרות אחוזים בהשוואה ללחם רגיל.

אם אתם לא בטוחים, נסו: יום אחד אכלו 2-3 פרוסות לחם מחמצת שהכנתם בבית, ויום אחר אכלו פרוסות מלחם שקניתם בסופר. שימו לב איך הגוף שלכם מרגיש – תופתעו מההבדל.

מניסיוני האישי, כשאני אוכל פיתה תעשייתית שלמה, הבטן שלי מתנפחת ואני מרגיש כבד. לעומת זאת, כשאני אוכל 2 פרוסות לחם מחמצת ביתי, אני מרגיש קל ונינוח.

מעבר לחיסכון ולבריאות, יש עוד סיבות להכין לחם מחמצת בבית: תחושת הסיפוק, המחמאות שתקבלו, והכישרון החדש שתלמדו. אין כמו להגיש לשולחן שישי אצל המשפחה או החברים כיכר לחם מושלמת שהכנתם במו ידיכם.


אז למה אתם מחכים? הירשמו לסדנה, תחילו לאפות והרגישו את ההבדל בבטן ובכיס.





57 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page