בריוש זהו לחם מאפה מאוד עשיר בזכות המרכיבים העיקרים שלו: ביצים, חמאה וקמח. מקורו לא ממש ידוע אך הצרפתים אימצו ושכללו אותו דורות וכיום אין מאפייה צרפתית שמכבדת את עצמה ללא בריוש.
למתכון עצמו וריאציות שונות עם חלב וללא חלב.
אני עשיתי מתכון קלאסי של בריוש ללא חלב אבל עם מלא ביצים ועוד יותר חמאה.
בצק הבריוש מאוד נוזלי ולוקח לו זמן רב עד
. יש ללוש אותו בעדינות לזמן רב יחסית ולכן המתכון דורש טכניקה ומיומנות.
מתכון לבריוש קלאסי
250 גר' קמח
3 ביצים בינוניות
5 גר' מלח
35 גר' סוכר
10 גר' שמרים טריים
125 גר' חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
- לערבב את כל המרכיבים חוץ מהחמאה וללוש כ 5 - 10 דקות עד שמתגבש בצק
- להוסיף את החמאה קצת כל פעם וללוש עד שהחמאה נטמעת לגמרי בבצק
- ללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש
- לעשות מהבצק עיגול ולהעביר לקערה משומנת ,לכסות ולהתפיח כשעתיים וחצי.
-
(כלומר להוציא מהקערה, לעשות עיגול פעם נוספת מהבצק ולהחזיר לקערה)
- להעביר למקרר להתפחה במשך הלילה
- ביום שלמחרת לחלק את הבצק לכדורים בגודל 85 גר' (בשלב זה אפשר להוסיף לכל כדור תוספות כגון צימוקים, שוקולד וכו'. 10 גר' לכל כדור, לכדרר את התוספת עם הבצק על מנת להטמיע אותה בבצק)
- להעביר את העיגולים למגש עם נייר אפייה.
- לחסות במגבת לחה ולהתפיח כשעה וחצי עד שעתיים נוספות
- למרוח בביצה ולאפות בטורבו על 180 מעלות כ 10 דקות.
תגובות