עשיתי לחם עם תפו"א משולבים בבצק, הדבר נתן לי רעיון לעשות לחם עם בטטה בבצק. הקטע שבבטטה אין כל כך הרבה עמילן כמו בתפו"א וככל הנראה הוא אמור להתנהג שונה בבצק.אבל אני יותר בן אדם של מעשים מתאוריה, אז החלטתי פשוט לנסות.החלטתי לעשות מתכון עם חמאה ,קצת סוכר וקינמון - זה משתלב טוב מחוץ לבצק אז אין שום סיבה שזה לא ישתלב טוב בתוך הבצק.
לחמניות ביס בטטה וקינמון
מרכיבים
- 500 קג קמח לבן- 300 גר מים- 10 גר מלח- 10 גר סוכר- 10 גר שמרים טריים- 300 גר בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות- 50 גר חמאה- 2 גר קינמון- 50 גר גרעיני דלעת
הכנה
- להכניס את הבטטה למים רותחים ולבשל עד שהיא ממש רכה- לסנן מהמים- להוסיף את החמאה לבטטה ולמעוך לפירה- בקערה גדולה לערבב את כל המרכיבים כולל הפירה וללוש לבצק כ 10 דקות- להתפיח כשעה- לחלק לכדורים קטנים של 50 גר ולסדר על מגש מרופד בנייר אפיה- להתפיח כשעה נוספת- למרוח מים מלמעלה ולפזר סומסום- לאפות כ 20 דקות על 200 מעלות
בתיאבון
コメント