top of page
תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

בלדה לבקלאווה

עודכן: 4 בדצמ׳



יום בהיר אחד במרכז העיר (טוב נו זה יותר עיירה או כפר) החליט ישראלי ללמוד להכין בקלאווה מאישה טורקית עם מזג אדיר אחרי תכנונים רבים (בראש של הישראלי המבולבל) ולא מעט ויכוחים הם קבעו את הזמן ללימודים. הבחור הגיע בזמן וארוחת בוקר לתפארת חיכתה לו על השולחן באוכל הוא נאלץ לבהות כי לידידה נוספת היה צריך לחכות אחרי שאכלו לשובע במשך שעתיים לעבודה ניגשו השתיים בצק הפילו היה אומנם קנוי אך הבקלאווה נראתה מקצועית אחרי המילוי הם הכניסו אותה לתנור ו 15 דקות אח"כ היה ריח קצת עכור הבחור זינק והוציא את הבקלאווה ומייד התגלתה תקלה גדולה לאללה הבקלאווה השחימה יתר על המידה אך הנזק היה רק חצי נורא את החתיכות הפחות שרופות הוא לקח הביתה בחיקו כדי להשוויץ בפני חברתו אך היא הגיע ממש מאוחר רק אחרי שהנמלים שיסעו בסוכר הבקלאווה נזרקה לפח יחד עם כל הקן וכאן מסתיימת הבלדה של בחורנו המסכן.

מרכיבים

  • 500 גר' חמאה נוזלית רצוי ללא מוצקי החלב(הסחלה שנשאר בתחתית הקערה)

  • 500 גר' בצק פילו

  • 1ק"ג אגוזי מלך טחונים גס

  • 700 גר' סוכר

  • 350 גר' מים

אופן הכנה

  1. פורסים פיסה אחת של בציק הפילו על תבנית אפיה

  2. מורחים חמאה בנדיבות על הבצק

  3. פורסים עוד פיסה ועוד פעם עם המאה

  4. ככה 15 פעמים לפחות

  5. מפזרים את האגוזים ומשטחים אותם טוב טוב

  6. ואז עוד פעם 10 עד 15 שכבות נספות של פילו ומחאה

  7. חותכים את הבקלאווה לפני האפיה עם סכין ממש חדה (כל אחד ושיטת החיתוך שלו)

  8. אופים על 220 מעלות כ 15 דקות (אולי קצת פחות בעצם), עד שזה זהוב ויפה.

  9. מוציאים מהתנור ונותנים לזה להתקרר כשעה

  10. בנתיים מערביים את המים והסוכר בסיר, ממיסים את הסוכר וממשיכים לאדות את המים כ 10 דקות אם הנוזל מתחיל לתפוס צבע להוציא ישר מהאש

  11. שופכים את הנוזל החם על הבקלאווה הקרה, מצננים קצת שוב ומגישים (רצוי ללא נמלים)

  תודה לסבה (Sabah) על המתכון


אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!

למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!  

2 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page