השנה האזרחית החדשה החלה ואליה מתלוות התחלות חדשות רבות, לפחות במישור האישי שלי:
אני חושב שהפצצה הגדולה מכולם היא שחזרתי לארץ, לא לעוד ביקור אלא להישאר - ולמרות הכאפות שאני כבר מקבל מהמדינה (תשאלו כל תושב חוזר מה זה תקופת הסתגלות בביטוח לאומי) החיוך לא נמחק ואני מוצא את עצמי מוקף באנשים טובים, שאני מכיר וגם קצת פחות אבל המכנה המשותף של כולם הוא שהם מדברים עברית, פחות או יותר באים מאותה תרבות ומסתכלים בעניים.
כן, זה דווקא הדברים הקטנים שעושים אדם מאושר לפי דעתי, כסף אין פה בשפע כמו בנורווגיה, אבל ואללה זה לא הכל בחיים.
זהו אני לא מתכוון לחפור לכם הרבה וזה לא מפני אין מה לומר - זה מפני שמאחורי דלת מספר 2 מסתתרת מנה אדירה שעשיתי לכבוד שנת 2014 ואני כבר מת לחלוק אותה אתכם.
ביף וולינגטון - גרסת גורדון רמזי
מרכיבים:
1 קג' של בשר פילה משובח
חרדל דיז'ון
נקניק בקר מעושן (בסגנון פרושוטו, או אשכרה פרושוטו למי שאוכל חזיר)
300 גר פטריות שמפיניון
30X20 סמ' של בצק לקוראסון
נילון נצמד
אופן הכנה:
לצלות את כל נתח הפילה מכל הצדדים על מחבט לוהטת , להסיר מהאש ולמרוח בנדיבות יתר חדל על כל הנתח
לקצוץ את הפטריות בבלנדר או בפומפיה ועל מחבת בלי שמן ועל אש בינונית להגיר את נוזלי הפטריות כ 10 דקות
לסדר ריבוע גדול במיוחד של נילון נצמד על השולחן ובמרכזו לפרוס את פרוסות הנקניק
למרוח את הפטריות על שכבת הנקניק
להניח את הפילה במרכז ולגלגל הכל בעזרת הנילון הנצמד, להמשיך ולגלגל עד שזה יראה כמו סוכריה מאוד גדולה.
להניח במקרר להתצנן לפחות כשעתיים
לסדר עוד ריבוע גדול במיוחד של נילון נצמד
להניח עליו את הבצק
להוציא את ממתק הפילה להסיר את הנילון ממנו ולהניח במרכז הבצק
לעטוף את כל העסק עם הבצק, לסגור ולהדק את כל הקצוות
בעזרת הנילון לעשות סוכריה נוספת יותר גדולה הפעם בגלל הבצק ולהניח במקרר לשעה נוספת שיצתנן
להבריש את הבצק בביצה ולחרוץ צורות יפות ומגניבות על הבצק
להכניס לתנור בחום של 200 מעלות ל 30 דקות
להוציא ולתת להצתנן כעוד 30 דקות והלגיש
בתיאבון!! ושנה אזרחית נהדרת לכולם!
אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!
למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!
Commentaires