top of page
תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

הכנת בגט בבית

עודכן: 9 בדצמ׳ 2024

אתם לא מבינים כמה קל להכין בגט בבית!

אני יודע מה אתם חושבים: "הסרטון נראה קצר ופשוט, אבל במציאות זה בטח מסובך..."אז נכון, יש כמה שלבים טיפה מאתגרים וגם צריך ציוד מתאים – אבל אל דאגה! אני כאן לעשות לכם סדר ולפשט את התהליך.

לפני שאתם מתחילים, ודאו שיש לכם:

  1. קערת נירוסטה עם בערך 300 גרם אבני טוף שטופות – חשוב ליצירת האדים שיתנו לבגט את הקראסט המושלם.

  2. חתיכת קרטון או לוח עץ שטוח – כדי להעביר את הבגטים בזהירות לתנור, כמו שהראיתי בסרטון.

ועוד דבר קטן שאני חייב לשתף:הקמח ארטיזן של שטיבל פשוט מעולה להכנת בגטים!(ולפני שאתם שואלים – זה לא פוסט ממומן, אני פשוט ממש אוהב את המוצר הזה).






מתכון לבגטים מושלמים (3 בגטים)


שלב ראשון: הכנת פוליש (תערובת ראשונית)

  • 300 מ"ל מים

  • 1 גרם שמרים יבשים

  • 300 גרם קמח לבן

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את המים, השמרים, והקמח בקערה או בצנצנת גדולה (פי 3 מנפח התערובת, כדי לאפשר תפיחה).

  2. מכסים את הכלי ומניחים לתערובת לתסוס בטמפרטורת החדר למשך 24 שעות.

שלב שני: הכנת הבצק למחרתבקערת מיקסר מוסיפים:

  • את כל הפוליש שהכנו

  • 200 גרם קמח לבן

  • 10 גרם מלח

  • 10 גרם שמן זית

  • 25 גרם נבט חיטה (אופציונלי, אך מומלץ לשיפור הטעם והמרקם)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה או וו גיטרה, עד לקבלת בצק גמיש ומלוכד עם רשת גלוטן מפותחת.

  2. כשהבצק מוכן, ממשיכים לתפיחה ולעיצוב.

שלב שלישי: תפיחה ועיצוב

  1. מניחים את הבצק בקערה מכוסה ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים, עד להכפלת נפח.

  2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.

  3. מבצעים עיצוב ראשוני לכל חלק (לפי ההדגמה שבסרטון), ומכסים לנוח כשעה נוספת.

  4. מעצבים כל חלק לצורת בגט, מניחים אותם על רשת או מגבת מקומחת קלות, ומכסים.

  5. מתפיחים את הבגטים במקרר למשך 12 שעות או בטמפרטורת החדר לשעתיים נוספות.

שלב רביעי: אפייה

  1. מחממים את התנור לחום עליון ותחתון (ללא טורבו) ל-230 מעלות.

    • מניחים קערת אבני טוף שטופים בתחתית התנור, ואם יש, מוסיפים לוח ברזל או אבן שמוט לתבנית האפייה.

  2. כשהתנור חם, מעבירים את הבגטים בעדינות לתבנית.

  3. חורצים את הבגטים בעזרת סכין חדה ומכניסים לתנור.

  4. שופכים בזהירות כוס מים רותחים על אבני הטוף – פעולה זו יוצרת אדים חזקים, אז יש להיזהר מאוד!

  5. אופים 12 דקות בטמפרטורה של 230 מעלות.

  6. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 8 דקות.

  7. מצננים את הבגטים למשך 30 דקות לפני החיתוך.



  8. הכנת בגט בבית
    הכנת בגט בבית


אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!

למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!


263 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

אפייה ומטבח

האהבה שלי למטבח התחילה בגיל צעיר יחסית, אני זוכר שאת הבריגדירו הראשון שלי עשיתי עם אמא שלי בגיל 10 או משהו כזה... אהבה שלי לאפייה זה משהו...

Comments


bottom of page