top of page
תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

בבקה - עוגת שמרים פולנית

עודכן: 18 בנוב׳





שאומרים לי עוגות שמרים ישר עולה לי קפה לראש, ושאני שותה קפה אני תמיד חושב "אחחח, איזה עוגה טובה יכלה ללכת טוב עם הקפה הזה..." מה לעשות, יש דברים שפשוט הולכים ביחד, בדיוק כמו: לחם וחמאה, פונדאנט שוקולד וגלידת וניל, בירה וצ'ייסר גם עוגת שמרים וקפה. זה כמו לשחק מטקות בים, אפשר לשחק לבד אבל בשתיים זה פשוט הרבה יותר כיף! בקיצור ולעניין, העגות שמרים הראשונה ובהחלט לא האחרונה בבלוג בבבקת שוקולד בשלוש צורות

מרכיביםלבצק - 500 גר קמח לבן - 250 מל' חלב - 10 גר מלח - 20 גר סוכר - 1 ביצה בינונית - 20 גר שמרים טריים - 110 גר חמאה למילוי - 50 גר חמאה - 125 גר שוקולד מריר מגורר או חתוך דק מאוד - 50 סוכר לבן הכנה בצק - לערבב את כל המרכיבים וללוש כ 10 דקות - לחסות ולהתפיח כשעה מילוי והיתר - להשטיח את הבצק למלבן באורך 60 סמ וברוחב של 40 סמ בערך   - לחמם את החמאה ממש מעט ואח"כ למרוח אותה על כל שטח הבצק

- לפזר את השוקולד והסוכר על החצי העליון של משטח הבצק

- לקפל את הבצק לחצי

- לחתוך את הקצוות - לחתוך את הבצק לשלוש חלקים שווים עיצוב2 צמות

- גלגל את הבצק כלפיך להשטיח מעט בעזרת כף היד ולחתוך את הבצק לאורך. - להניח את 2 הצמות אחת על השנייה בצורת +

- לקחת את 2 הקצוות של הצמה שלמטה ולהעביר לצד השני, וחוזר חלילה עם 2 הקצוות של הצמה השנייה, עד אי אפשר יותר. - למעוך בזהירות את הקצה - למרוח בביצה ,לכסות ולהתפיח כשעה 3 צמות - ראה מתכון חלה - למרוח בביצה ,לכסות ולהתפיח כשעה רולדה

- גלגל את הבצק כלפיך. - ליצור עיגול עם הבצק ולהשתדל להדביק את הקצוות ככל האפשר - למרוח בביצה ,לכסות ולהתפיח כשעה אפייה

- למרוח שנית בביצה ולאפות 30 דקות ב180 מעלות על טורבו.

2 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Yorumlar


bottom of page