top of page
תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

אפייה ומטבח

עודכן: 18 בנוב׳

האהבה שלי למטבח התחילה בגיל צעיר יחסית, אני זוכר שאת הבריגדירו הראשון שלי עשיתי עם אמא שלי בגיל 10 או משהו כזה... אהבה שלי לאפייה זה משהו חדש יחסית רק שנתיים שלוש. לאחרונה גיליתי ששילוב בין שניהם זה מתכון מנצח. כמו לדוגמא השילוב של טוסט מלחם מחמצת "באגס בנדיקט" שלי. בטח שאפשר לשים טוסט רגיל, אבל לחם מחמצת נוגד את הבסיסיות של הביצה והאיולי וזה פשוט יוצא הרבה יותר טוב ביחד. יש לי הרבה רעיונות לשילובים שונים בין השתיים ואני גם מבטיח לפרסם חלק מהם. לפני כמה ימים קראתי כתבה של יעל גרטי על שבלולי פסטו ורוקאט. היה נראה משגע, אז החלטתי לנסות. לא ממש להפתעתי גיליתי שאין לי את רוב המרכיבים בבית, אז עשיתי משהו אחר בהשראה של הכתבה. שבלולי מוצרלה, פירה תפו"א ובטטות בתנור על בצק יוגורט

מרכיבים: לבצק - 500 גר קמח - 200 גר חמאה - 300 גר יוגורט - שקית של שמרים יבשים - מלח פלפל למילוי - 2 תפו"א גדולים מקולפים חתוכים לפרוסות של 2 ממ - 1 בטטה מקולפת חתוכה לפרוסות של 2 ממ - 200 גר מוצרלה מגוררת  

הכנה בצק: - לערבב חמאה וקמח עד שיוצא קמח חולי - להוסיף מלח פלפל ושמרים יבשים - להוסיף את היוגורט וללוש מעט - להשטיח קלות בצורת מלבן ולהעביר למקרר

מילוי: - לאפות את התפו"א והבטטות עם שמן זיית מעל בתנור כ 30 ד' על 180 מעלות - כאשר הם רכים בפנים להוציא ולשים בקערה עם המוצרלה, למעוך לפירה. להוסיף קצת חמאה עם לא יוצא 'פירתי' מספיק. שילוב: - להשטיח את הבצק על משטח לכ 2 - 1 ממ - למרוח את המילוי מעל ולהשאיר בקצה התחתון מקום ולמרוח ביצה כדי שהשבלול ידבק. - לגלגל את כל העסק הזה לשבלול ולחתוך עיגולים של 2 סמ' כל עיגול. - למרוח ביצה על השבלולים, לפזר סומסום ולאפות כ 20 ד' על 180 מעלות - להגיש עם זייתים שחורים וגבינת פילדלפיה


0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Yorumlar


bottom of page