מכירים את זה שיש פתאום תשוקה חזקה לבשר? אי אפשר להסביר את זה, צריך בשר בבטן וצריך אותו עכשיו.
זה בדיוק מה שהיה לי אתמול, אז הלכתי למכולת וקניתי קילו וחצי אנטריקוט.
למי שלא מכיר ומתעניין אנטריקוט זהו חלק הבשר שצלע הפרה עוטפת אותו, אך ללא העצם.
אנטריקוט הכי טוב לעשות על האש. אבל אם הכלב אכל לכם את המנגל יש עוד 2 אפשריות:
טיגון במחבת
הדרך המועדפת עלי לנתחים גדולים של בשר:
- ממליחים ומפלפלים את הבשר מכל הכיוונים. - צולים את הבשר על מחבת לוהטת מכל הכיוונים ל 30 שניות בכל צד.
- מעברים למגש אפייה ומכוונים תנור ל 70 - 100 מעלות לא יותר! וללא טורבו!
- צולים שעה עד 6 שעות, תלוי בגודל נתח בשר ובטמפרטורה של התנור.
את נתח הבשר שלי עשיתי בערך כשעה וחצי בתנור על 100 מעלות. משקלו היה 1.2 ק"ג (לא התנור. הבשר.)
בעיקרון, אם יש זמן רצוי לאפות את הבשר על חום כמה שיותר קרוב ל 70 מעלות.
הדרך הכי טובה לבדוק את מידת המוכנות של הבשר זה לחתוך אותו ולראות שהוא עשוי אך אדום ועסיסי מבפנים.
נתקלתי במתכונים לרוסטביף שאומרים לעשות את הבשר על 180 מעלות. זה יוצא יבש וחבל...
כמובן שככל שהנתח יהיה גדול יותר זמן השהיה בתנור יגדל גם כן.
התוספת שעשיתי עם הבשר היה לביבות תפו"א, בטטה וקישוא.
מתכון ללביבות תפו"א בטטה וקישוא
1 חיוך (: 1 תפו"א גדול מקולף
1 בטטה גדולה מקולפת
1 קישוא גדול
1 ביצה
3 כפות קמח
50 גר פרורי לחם
מלח, פלפל
- לגרר בפומפייה את התפו"א, הבטטה והקישוא ולסחוט טוב מנוזלים
- להוסיף את הביצה, הקמח, פירורי הלחם, המלח והפלפל ולערבב
- לעשות לביבות מהעיסה ולטגן על מחבת חמה
אז איך עושה פרה?? 'צסססססססס'
Comments