top of page
תמונת הסופר/תOran Kamelgarn

איך ללוש?

עודכן: לפני 3 ימים





איך לשים? <מדריך מצולם>

לפני שאני עונה על השאלה הזו אני אשאל אחרת. למה ללוש בכלל? למה צריך את הבזבוז זמן הזה מול הבצק?

אז ככה, ברגע שמערבבים את המים והקמח מולקולות מאוד מסובכות שאתם מכירים בתור גלוטן משנות את המבנה שלהן, אחת התכונות המגניבות של המולקולת הללו היא שבמגע עם מים הן נדבקות אחת לשניה ויכולות ליצור רשת כל כך צפופה שלוכדת בתוכה אוויר. אך כדי ליצור את הרשת הזאת יש להדביק הרבה מהמולקולות אחת לשניה ולכך עלינו ללוש את הבצק. כמובן שיש ללישה ולהתפתחות רשת הגלוטן עוד הרבה תופעות חיוביות אחרות כמו לכידת המים במתכון (אחרי זמן מה של לישה הבצק נעשה פחות דביק) וייצור "הכוח" של הבצק.

איך ללוש?

יש הרבה מאוד טכניקות של לישה, הרעיון ברוב הטכניקות הוא יצירת תנועה קינטית אשר בעזרתה רשת הגלוטן תיוצר.

אני אדגים שתי דרכים: - לישה דרך אנרגיה קינטית בשתי הטכניקות הראשונות. - לישה דרך שימוש בתפיחת הבצק עם שימוש מינימאלי באנרגיה קינטית (כן כן – ללא מאמץ רב או במילים אחרות לעצלנים) לישת החיתוך.

באותן שתי דרכים התוצאה יוצאת דומה והלחם פנטסטי.

בוידאו אני אדגים לישה של מתכון לחמניות בסיסי

רכיבים

  • 1 קג קמח

  • 30 גר' שמרים

  • 15 גר' מלח

  • 50 גר' סוכר

  • 560 מל' מים

  • 150 גר חמאה רכה

אופן הכנה

  1. לשים את הבצק לפי סרטון הוידיאו האדיר שלי

  2. מכסים במגבת לחה ומשאירים בחוץ ל 30 ד' (בישראל) עד 60 ד' (בנורווגיה)

  3. מחלקים את הבצק לחלקים שווים של 150 גר'

  4. מכדררים כל חלק ומעבירים למגש עם נייר אפיה.

  5. מתפיחים לעוד 30 עד 60 דקות

  6. מברישים בביצה ומפזרים פרג

  7. אופים ב 200 מעלות כ 20 דקות ( תבדקו אחרי 10 ד' אם הלחמניות תופסות יותר מדי צבע לפתוח את דלת התנור לדקה ולסגור שוב עד תום האפיה)

  8. מצננים ואוכלים

זהו, אני מקווה שהשכלתם - אני בכל אופן אכן נשמעתי כמו עילג בוידיאו אך זה מפני שצולמתי בפעם הראשונה וקצת נלחצתי וחוץ מזה לדעתי זה מוסיף לאותנטיות.  אהבתם את המתכון? רוצים לגלות עוד?אם תמיד חלמתם ללמוד להכין לחם בבית בצורה מקצועית ומהנה, אתם מוזמנים להצטרף לאחת מסדנאות האפייה שלי!

למחפשים חוויה ייחודית ומותאמת אישית – אני גם מעביר סדנאות פרטיות לצוותי עובדים. מוזמנים ליצור איתי קשר לפרטים נוספים!    

2 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Kommentarer


bottom of page