עוזב ובא

מקומות שביקרתי

"נורווגיה?! מה לי ולמקום הזה? זה לא המדינה ההיא עם מינוס עשרים מעלות? נראה לכם שאני אשרוד את זה?" כל אלו ועוד היו התגובות שלי אם שאלתם אותי לפני 5 שנים על נורווגיה. אבל וואללה כבר ארבע וחצי שנים אני כבר פה.

בהתחלה הייתי בטוח שאני נשאר רק לשנה, חתמתי עם איזה מאפיה שבסוף הסתבר שהיא בין הטובות בארץ ונשארתי שם עוד שנה וחצי אחרי ששכנעו אותי להיות האופה הראשי. למדתי המון! גם בתור אופה וגם בתור השף.
אחרי שנתיים וחצי אמרתי שמספיק ושאני רוצה להמשיך לחפש עבודה במקום אחר, ניו יורק אולי.
אבל לא! איזה בחורה אחת החליטה שהיא רוצה לפתוח מאפיה בעיירה קטנה ומקסימה ואחרי ראיון קצר איתה היא החליטה שאני אעזור לה בכל מה שקשור למאפיה.
זה לא היה קל: היו לנו רק 25 מטר מרובע כדי לבנות מאפיה, כולל אזור האפיה ואזור הקופה.
כמה אופים ואנשי מקצוע שהגיעו למקום ראו אותו ואמרו שזה בלתי אפשרי; "נפלתם על הראש, אין סיכוי שהכל יכנס!"
אבל ואללה, נכנס גם נכנס! לא סתם נכנס, הכנסנו לשם תנור לחם, מיקסר גדול, מקום לכל הקמח ויתר המרכיבים, מקררים שיכולים להכיל 200 כיכרות לחם, תנור קטן יותר לאפית קרואסונים וכאלה, שולחן להכנת סנדוויצ'ים, מדפים ללחם, קופה, מכונת קפה ענקית, מדיח כלים ועוד מלא דברים אחרים – 25 מטר מרובע, טירוף!
בפעם הראשונה בחיים שלי הרגשתי באמת במגרש הביתי שלי, כי נו – אני בניתי אותו. 
המאפיה קיבלה שבחים והוכתרה כהצלחה גדולה! היום כבר עזרתי בפתיחת מאפיה גדולה יותר בקניון לא רחוק ועוד חודש עוד בית קפה במקום אחר יפתח. בקיצור הצלחה!

מוצרים שאפיתי

חוץ מההצלחה של המאפיה נורווגיה היא מקום מהמם, אומנם לא טיילתי פה מספיק אבל בכל זאת יצא לי לטייל!
עשיתי טרקים של עשרות קילומטרים, הלכתי עם אחי ואחותי 3 שעות במינוס 17 מעלות רק כדי למצוא שביקתה שאליה ניווטנו היתה קרה באותה מידה, עשיתי טיולים קצרים ברכב וברגל, יצאתי לראות את הזוהר הצפוני (אבל היה מעונן), עשיתי סנובורד וגיליתי שאני ממש גרוע בזה.
הייתי בכל הערים הגדולות בנורווגיה ועשיתי יחד עם חבר טוב שלי (שהפיק את הבלוג הזה) טיול גדול שכלל את רוב המקומות החשובים שיש לראות בנורווגיה מאוסלו ועד טרונטהיים. ואתם יודעים מה?? יש מה לראות פה, הטבע מתפוצץ לך בפרצוף לא משנה מתי אם זה בחורף או בקיץ, יש פה מלא טבע וזה גם די נורמלי בהתחשב שיש פה קצת יותר מ 5 מליון איש על שטח שגדול פי 18 ממדינת ישראל.

 

אבל בראש שלי יש דברים אחרים; עוד מקומות לראות, אנשים לפגוש ומעל הכל חזרה לארץ! כן, כן שמעתם נכון – אני עוזב את ההצלחה המטורפת הזו ואת הנוחות הבלתי נסבלת של נורווגיה כדי לחזור ארצה. אומנם אני עוד עובר בצרפת לעבודה קצרה ואולי בעוד כמה מקומות לספק שירותי יעוץ.

אנשים שפגשתי

10 שנים אני כבר בחו"ל ודי נמאס לי להרגיש אאוטסיידר, אני יודע שבארץ קשה, ואין סיכוי שאני ארוויח את אותה משכורת ואחיה באותם תנאים אבל אדם חכם אמר לי שרמת חיים זה משהו אחד ואיכות חיים זה משהו אחר.

אז אני בא! לא סתם בא, אני בא לפתוח מאפיה באיכות שלא קיימת הרבה בארץ. אולי לא על ההתחלה אבל אני מתחייב חוץ מעדכוני המתכונים הלא כל כך קבועים שלי לעדכן אותכם במקום ובזמן ומי יודע אולי אפילו להזמין את כולם לאיזה הרמת כוסית.

אוכל שבישלתי

 

עם התגית:
נשלח ב אחר, כללי
7 תגובות ב“עוזב ובא
  1. מאת טליה:

    אני כל כך מאחלת לך שתצליח כאן וגם תיהנה.זה קשה…
    וטיילתי מעט בנורבגיה,היא מן נסיכה קסומה מהאגדות…מאחלת לך היקלטות קלה,טובה וממתינה מאוד לידיעה על המקום החדש שתפתח כאן…מיד פוצחת בדיאטה כדי שיהיה מקום בבטן לכל הטוב שאתה מביא איתך.והעיקר-אותך.
    זו,מה שנקרא,בשורה טובה.
    שנה נפלאה לך,
    טליה

  2. מאת ענת סקילי:

    שיהיה לל בהצלחה גם בארץ. משתוקקת כבר לטעום מהלחמים שלך.

  3. מאת Sara:

    …….Love and kisses Sara and Valdi
    .wish you lots of success in your new enterprize

  4. מאת חגית:

    עוזב את ארץ הטרולים הקסומה…
    מקבלים אותך פה בזרועות פתוחות… עדכן אותנו, כדי שסופסופ נוכל להנות מהיצירה שלך מחוץ לרשת.
    לשנה טובה עם התחלות טובות.

  5. מאת אורן:

    תודה לכולכן 🙂

  6. מאת tarbutwine:

    גם אני בתחום המזון וגם אני חזרתי לפני 4 שנים ארצה לאחר שהות של 8 שנים בארה"ב….קשה, קשה, קשה!!! אבל משתלם, בדיוק כפי שאמרת: לא רמת חיים אבל איכות חיים! ללכת בינואר לים זה לא מובן מאיליו…משפחה, חברים וכו'. מקווה שלא תחווה את אפקט ה"פינג פונג" ותחזור בחזרה כי לוקח איזה שנה (לי לקח כמעט 3) להרגיש שוב בבית.

    בהצלחה!

  7. מאת אורן .ב.ק:

    תודה עודד! 🙂

שאלות? תגובות? זה המקום

הירשם לבלוג באמצעות המייל

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.