לזניית סלמון ירקות ובשמל

 

לזניית סלמון וירקות
אטוטו שבועות ולנו במאפייה זה אסון כמעט כמו ראש השנה.
סתם נו, לא אסון אבל עבודה מאוד קשה – עושים המון עוגת גבינה, מכניסים לחם גבינות חדש, עושים פטנטון חגיגי ועוד תוספות רבות ל'בייקרי' בת"א.

אז בגלל כל העבודה הזאת, מפני ששבועות וגם סתם ככה בא לי גבינות והיה לי קצת דג במקרר. החלטתי לעשות לכם פוסט לכבוד שבועות של לזנייה צימונית למי שמחשיב דג כצמח.

אז ללא עיקוב נוסף ולפני שאשכח את מה שעשיתי לפני דקה וחצי..

מרכיבים:

  1.  500 גר'  פילה סלמון טרי חתוך לרצועות דקות
  2. 2 קישואים קלופים, חתוכים 2ממ
  3. 1 תפו"א גדול במיוחד קלוף וחתוך 2 ממ
  4. 600 גר' עלי תרד קפואים מופשרים וסחוטים
  5. 3 שיני שום חתוכות דק
  6. חבילת דפי לזנייה מבושלים כ 5 ד' או כמו שאני עשיתי 100 גר קמח 50 גר ביצה לערבב עד שיוצא בצק ולזרוק למרדדת של הפסטה (אל תתעצלו זה כיף!)
    לבשמל
  7. 50 גר חמאה
  8. 120 גר קמח
  9. 1000 מל' חלב
  10. אגוז מוסקט
  11. מלח ופלפל
    לגבינות
  12. כל הגבינות שנשארו לכם במקרר לגרר או לחתוך גס (בערך 300 גר)

הוראות הכנה

לבשמל

  • בסיר על אש בינונית לחמם את החמאה
  • להוסיף את הקמח ולערבב
  • להוסיף מלח, פלפל ולגרר אגוז מוסקט
  • להוסיף את החלב, להגביר את האש ולערבב עם מטרפה עד שהתערובת מסמיכה כיאות

ללזניה

  • לרפד את תחתית התבנית שלכם בדפי הלזנייה
  • את זה לרפד בקישואים – להמליח מעט
  • את זה לרפד בתפו"א – להמליח מעט
  • לרפד את זה בתרד ולפזר את השום על התרד
  • את זה לרפד בדג
  • על זה לשפוך את הבשמל
  • שיכבה נוספת של הכל ולרפד בדפי לזנייה
  • על 170 מעלות לאפות את כל העסק כ 20 ד' להוציא מהתנור להסיף מלמעלה את כל הגבינות ולאפות עוד 15 ד'

בתיאבון!!!

 

 

עם התגית: , , ,
נשלח ב אחר, אפייה, דגים, פסטה, צמחוני

שאלות? תגובות? זה המקום

הירשם לבלוג באמצעות המייל

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.