הבנות חדשות וקרנץ

קרנץ לפני אפייה

 

לאט לאט אבל בטוח אני מתחיל להבין מי נגד מי בארץ הזו, מאוד מעניין לראות את הבדלי התרבויות והסגנון באוכל בין אירופה, סקנדינביה וישראל.
אני חושב שדווקא בארץ יש מגוון הרבה יותר רחב של מאכלים מאשר בסקנדינביה – בדיוק באתי לכתוב שזה בגלל חומרי הגלם שיש בארץ יותר וכו', אבל במחשבה שנייה זה לא נכון – בסקנדינביה אומנם הגידולים המקומיים מאוד מצומצמים אבל היבוא מאוד חזק ותכלס אפשר להשיג כמעט הכל ודווקא בארץ יבוא של מוצרים אירופיים קשה יחסית ולא כזה מובן מאילו להשיג פה דברים, אותו סיפור בקמחים – אין פה כמות גדולה של מטחנות קמח, אני בתור אופה שמגיע מאירופה רגיל למגוון מאוד רחב של קמחים שונים ובארץ אין מגוון כזה רחב.
אז מה הנקודה בעצם אתם שואלים?  – אני מוצא שלישראלים יש מעוף לא רע יחסית לאירופים השמרנים ועם כור ההיתוך הדיי מטורף שקיים פה אני מאמין שזה גם הוא שאחראי למגוון הרחב יחסית של המוצרים שיש פה ולא בגלל השפע שלא ממש בטוח שקיים פה.
וזה מוביל אותי לנקודה שלי – בנורווגיה זה קל לפגוע בטעם המקומי – תדחוף להם קצת מיונז על פרוסת לחם, תשים למעלה שריפס ולימון פרוס והם יהיו מרוצים עד השמיים. פה, בגלל שיש כל כך הרבה טעמים, יותר קשה לפגוע לטעם של הישראלי הממוצע.
אבל יש כמה דברים שהם אבן בסיס למטבח פה, אם זה פאלאפל, חומוס, סלט ישראלי ובמקרה שלנו היום – עוגות שמרים!

אז לכבוד ההארה שלי הכנתי מתכון נחמד ופשוט יחסית לעוגת קרנץ.

 

קרנץ דולסה דלצ'ה עם חלבה

 

מרכיבים ל 2 עוגות.

לבצק הכרוך:

  • 500 גר קמח
  • 20 גר שמרים
  • 125 גר מחמצת נוזלית
  • 12 גר מלח
  • 70 גר סוכר
  • 100 גר ביצים
  • 100 מל מים
  • 50 גר שמנת מתוקה
  • 200 גר חמאה

למילוי:

  • 250 גר דולסה דלצ'ה
  • 80 גר חלבה

לגלייז:

  • 80 גר דולסה דלצ'ה
  • 50 גר שמנת מתוקה

 

הוראות הכנה:

  1. לערבב את כל מרכיבי הבצק הכרוך חוץ מהחמאה וללוש ידני כ 25 פעם
  2. לעצב את הבצק בצורת מלבן, לכסות בניילון נצמד ולהכניס לפריזר ל- 5 דקות
  3. בנתיים להשטיח את החמאה לריבוע שיתאים למרכז הבצק
  4. להוציא את הבצק מהפריזר, לשים את בחמאה במרכז הבצק, לסגור את החמאה כמו מעטפה
  5. בעזרת מערוך  להאריך את הבצק לאורך של מטר בערך ולעשות קיפול ספר (כמו בתמונה)
    קיפול ספר לבצק כרוך
  6. ישר אחרי להאריך את הבצק שוב לאורך של מטר ולבצע קיפול פשוט (כמו בתמונה)
    קיפול פשוט לבצק כרוך
  7. לכסות את הבצק ולהעביר למקרר לשעתיים לפחות
  8. להכין את המילוי: לערבב את הדולסה עם החלבה עד שהחלבה מתמוססת כמעט לחלוטין
  9. להוציא את הבצק מהמקרר, להאריך אותו לאורך של 80 סמ ורוחב של כ 35 סמ
  10. למרוח את המילוי על כל בצק ולגלגל את הבצק לגליל ארוך
  11. לחתוך את הגליל ל 2 גלילים שווים ולחצות כל גליל לאורך עם סכין חדה
  12. לקלות את 2 הצמות ל 2 הגלילים ולהעביר לתבנית אינגליש קיק מרופדת עם נייר פרגמנט
  13. להתפיח כשעה / שעה וחצי ב 24 מעלות
  14. להבריש בביצה ולאפות כ 35 דקות ב- 150 מעלות
  15. בנתיים  להכין את הגלייז:  לערבב את השמנת המתוקה עם הדולסה
  16. איך שהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותם בנדיבות עם הגלייז האדיר של הדולסה

קרנץ ריבת חלב וחלבה

 

בתיאבון!

 

הערה: דולסה דה לצ'ה , דולסה דלצ'ה , דולסה וריבת חלב זה אותו דבר רק ברמות עילגות שונות

עם התגית: , , ,
נשלח ב עוגות שמרים
7 תגובות ב“הבנות חדשות וקרנץ
  1. מאת Talya Rozen:

    התובנות שלך, כפי שרשמת בתחילת הפוסט,נכונות ובהחלט תואמות לדעתי.
    תודה על המתכון המעניין שינוסה בקרוב.
    כמה טוב שבאת הביתה, התאקלמות חלקה…

    טליה

  2. מאת חיה:

    למה שאכביר במילים , אני כבר מכוונת מטרה על העוגה הזו
    תודה
    חיה

  3. מאת אורן .ב.ק:

    תודה לכן בנות 🙂

  4. מאת שירי:

    מתכון חדש שהוא גם עוגת שמרים וגם עם מחמצת! יש איזה כיף
    יש במה להחליף דולסה דלצ'ה למי שלא אוהב?

    • מאת אורן .ב.ק:

      תודה שירי, את דולסה דלצ'ה אפשר להחליף בכל מילית שרוצים לדוגמא: ממרח שוקולד, נוטלה, מילית פרג ועוד.
      אבל השאלה האמיתית היא – מי לא אוהב דולסה דלצ'ה?!? 🙂

  5. מאת אביא:

    אורן שלום,
    הבצק יצא מאוד יבש, לא חסרים נוזלים במתכון?

    • מאת אורן .ב.ק:

      שלום אביא,
      האם השתמשת במחמצת נוזלית או קשה? אם אין מחמצת יש להוסיף 66 גר קמח ו 66 מל מים למתכון המקורי.
      כמו כן שימי לב שהוספת את כל ה 200 גר חמאה, הבצק אמור לצאת רך וגמיש יחסית.

שאלות? תגובות? זה המקום

הירשם לבלוג באמצעות המייל

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.