ברווזים בצלחת

שקיעה במונפזיאר

היי,

אז עדיין לא הגעתי לארץ, יש לי עוד שתי תחנות לפני בואי, אחת מהן אני תכף מסיים ואת השנייה אני אשאיר לפוסט הבא.

התחנה הנוכחית שלי היא מאפיה של ידידה במרכז צרפת בעיירה שנקראת מונפזיאר (Monpazier), בסטידה של ימי הביניים ממלחמת 100 השנים בין צרפת לאנגליה.
אני גר מעל המאפיה בבית הראשון שנבנה בבסטידה, ככל הנראה מלך אנגליה התגורר באותו חדר שאני ישן בו שבא לביקור (אחת לכמה שנים). – כן כן, יש תנאים 😉
האזור פה ממש יפה (ראה תמונה) ומאוד תיירותי בקיץ, יש פה יקבים, מלא כפרים קטנים מימי הבניים ומנהרות פרהיסטוריות שלצערי לא יצא לי לבקר בהן.

חוץ מזה האזור פה ידוע בשפע הברווזים שלו.
למעשה יש פה כל כך הרבה שחזה ברווז עולה כמעט כמו חזה עוף.
וחוץ מזה יש פה הרבה זמן! כי תכל'ס כבר לא ממש קיץ ובעיירה של 500 איש אין הרבה מה לעשות (רמז: הקולנוע הכי קרוב זה במרחק של 50 קמ)

אז לכבוד זה שאני פה, לכבוד זה שאני אוטוטו עוזב ועובר לתחנה הבאה שלי ,לכבוד כל הברווזים והברווזות בצרפת וכמובן לכבודכם הכנתי מתכון לרייט של ברווז.

רייט ברווז לפני הבישול

רייט ברווז

מרכיבים:

– 1 קג ברווז (יכול להיות רק רגלים או שוקיים או ברווז שלם)
– 2 שני שום
– 4 מקלות תימין טריים עדיף אבל גם יבש הולך
– 2 עלי דפנה
– 200 גר חמאה
– 200 גר שמן זית או שומן ברווזים*

 

רייט ברווז בזמן הבישול

אופן הכנה:

1. בסיר עבה דוחסים כמה שיותר מהברווז ומשאירים כמה שפחות "חורים"
2. שמים מעל את יתר המרכיבים חוץ מהשמן זית או שומן הברווזים
3. על להבה גבוהה צולים את הכל בלי לערבב כ 5 – 10 דקות,
4. מעבירים לאש נמוכה, במידה שהנוזלים שהשתחררו לא מכסים את כל הבשר מוסיפים את שמן הזית או שומן הברווזים
5. מכסים את הסיר וממשיכים בבישול האיטי כ 3 שעות.
6. כעבור 3 שעות מכבים ומחכים כשעה נוספת עד שהבשר יתקרר.
7. מוציאים את הבשר מהעצם וזורקים את כל היתר (אפשר לסנן ולשמור את השמן)
8. קוצצים את הבשר דק דק עם סכין חד ומוסיפים קצת מהשמן כדי להגיע לקונסיסטנציה הרצויה.
9. מורחים על לחם ונהנים את היתר שומרים במקרר ומוציאים שעה לפני ההגשה.

 

רייט ברווז

 

הע(/א )רה – אפשר במקום ברווז להשתמש תכל'ס בכל בשר כמעט, החל מחזיר ועד עוף.

 

 

עם התגית: ,
נשלח ב אחר, בשר, כללי
2 תגובות ב“ברווזים בצלחת
  1. מאת עינת:

    איזו תמונה יפה. אני מפנטזת עכשיו על מאפיות צרפתיות והרבה הרבה זמן…
    ברווזים לא רלוונטיים אלי (לאכילה, כלומר). אבל זה נשמע נהדר. כל הפוסט

  2. מאת haya:

    נפלא לגמרי ומלא קסם…

שאלות? תגובות? זה המקום

הירשם לבלוג באמצעות המייל

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.