ביף וולינגטון – משה בתיבה לעשירים

השנה האזרחית החדשה החלה ואליה מתלוות התחלות חדשות רבות, לפחות במישור האישי שלי:

אני חושב שהפצצה הגדולה מכולם היא שחזרתי לארץ, לא לעוד ביקור אלא להישאר – ולמרות הכאפות שאני כבר מקבל מהמדינה (תשאלו כל תושב חוזר מה זה תקופת הסתגלות בביטוח לאומי) החיוך לא נמחק ואני מוצא את עצמי מוקף באנשים טובים, שאני מכיר וגם קצת פחות אבל המכנה המשותף של כולם הוא שהם מדברים עברית, פחות או יותר באים מאותה תרבות ומסתכלים בעניים.
כן, זה דווקא הדברים הקטנים שעושים אדם מאושר לפי דעתי, כסף אין פה בשפע כמו בנורווגיה, אבל ואללה זה לא הכל בחיים.
ביף וולינגאטון שלב סידור הבשר

 

זהו אני לא מתכוון לחפור לכם הרבה וזה לא מפני אין מה לומר – זה מפני שמאחורי דלת מספר 2 מסתתרת מנה אדירה שעשיתי לכבוד שנת 2014 ואני כבר מת לחלוק אותה אתכם.

 

ביף וולינגטון – גרסת גורדון רמזי

מרכיבים:

  • 1 קג' של בשר פילה משובח
  • חרדל דיז'ון
  • נקניק בקר מעושן (בסגנון פרושוטו, או אשכרה פרושוטו למי שאוכל חזיר)
  • 300 גר פטריות שמפיניון
  • 30X20 סמ' של בצק לקוראסון
  • נילון נצמד

 

אופן הכנה:

 

  • לצלות את כל נתח הפילה מכל הצדדים על מחבט לוהטת , להסיר מהאש ולמרוח בנדיבות יתר חדל על כל הנתח
  • לקצוץ את הפטריות בבלנדר או בפומפיה ועל מחבת בלי שמן ועל אש בינונית להגיר את נוזלי הפטריות כ 10 דקות
  • לסדר ריבוע גדול במיוחד של נילון נצמד על השולחן ובמרכזו לפרוס את פרוסות הנקניק
  • למרוח את הפטריות על שכבת הנקניק
  • להניח את הפילה במרכז ולגלגל הכל בעזרת הנילון הנצמד, להמשיך ולגלגל עד שזה יראה כמו סוכריה מאוד גדולה.

 

ממתק ביף וולנגיטון

  • להניח במקרר להתצנן לפחות כשעתיים
  • לסדר עוד ריבוע גדול במיוחד של נילון נצמד
  • להניח עליו את הבצק
  • להוציא את ממתק הפילה להסיר את הנילון ממנו ולהניח במרכז הבצק

שלב סידור הבשר והבצק

  • לעטוף את כל העסק עם הבצק, לסגור ולהדק את כל הקצוות
  • בעזרת הנילון לעשות סוכריה נוספת יותר גדולה הפעם בגלל הבצק ולהניח במקרר לשעה נוספת שיצתנן
  • להבריש את הבצק בביצה ולחרוץ צורות יפות ומגניבות על הבצק

חריצה של ביף ווליגטון

 

 

  • להכניס לתנור בחום של 200 מעלות ל 30 דקות
  • להוציא ולתת להצתנן כעוד 30 דקות והלגיש

 

ביף וולינגטון תוצאה סופית

 

 

 

בתיאבון!!

ושנה אזרחית נהדרת לכולם!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עם התגית: , ,
נשלח ב בשר, מאפים
3 תגובות ב“ביף וולינגטון – משה בתיבה לעשירים
  1. מאת ליטל:

    סווווווף!! מוכשר שכמוך 🙂

  2. מאת טליה:

    נראית מנה של אלופים! אנסה בקרוב…
    ואתה,כמה טוב שבאת הביתה,עם כל הבירוקרטיה של ביטוח לאומי וכל המשרדים האחרים,למרות כל זאת,אתה בבית.ואין לי ספק שתצליח.רק התאזר בהרבה סבלנות,אתה הלא מכיר אותנו…

    שנה של הגשמת שאיפותייך ואושר ובריאות.

    טליה

  3. מאת Omry Gelber:

    הרגת אותי עם המנה הזו…
    אני גם רוצה!

שאלות? תגובות? זה המקום

הירשם לבלוג באמצעות המייל

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.